Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης αποκαλύπτει ολοκληρωμένα μέτρα για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Εθνικός-

Στις 6 Δεκεμβρίου 2023, η κ. Traisulee Traisanakul, Γραμματέας του Υπουργού Εσωτερικών της Ταϊλάνδης, αποκάλυψε δημόσια πολιτικές για την πρόληψη και την επίλυση προβλημάτων δασικών πυρκαγιών, αιθαλομίχλης και καπνού PM 2.5 που πρότεινε ο κ. Anutin Charnvirakul, Αντιπρόεδρος της Ταϊλάνδης. Υπουργός και Υπουργός Εσωτερικών, σε περιφερειάρχες.

Κατά τη διάρκεια της κρύας περιόδου ξηρασίας κάθε χρόνο, η Ταϊλάνδη αντιμετωπίζει ένα συνεχές πρόβλημα ατμοσφαιρικής ρύπανσης που υπερβαίνει τα πρότυπα σε πολλές περιοχές, ειδικά σε 17 επαρχίες στο Βορρά και τις περιοχές της Μπανγκόκ.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση, όπως οι πυρκαγιές, η αιθαλομίχλη και ο καπνός PM 2.5, οφείλονται τόσο σε φυσικές όσο και σε ανθρωπογενείς αιτίες που συσσωρεύουν σωματίδια σκόνης σε υψηλή πυκνότητα και επηρεάζουν το περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων.

Ως εκ τούτου, ο Anutin έδωσε οδηγίες στην Επαρχιακή Διεύθυνση Πρόληψης και Μετριασμού Καταστροφών να κάνει χρήση της τεχνολογίας για να ενημερώσει το κοινό διεξοδικά και αποτελεσματικά για προβλήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Οι αρμόδιες υπηρεσίες με τις εμπλεκόμενες αρχές πρέπει να εφαρμόζουν αυστηρά τη νομοθεσία για τα βιομηχανικά εργοστάσια, τις μεταφορές και άλλους συναφείς παράγοντες για τον έλεγχο της ποιότητας του αέρα, είπε ο Traisulee.

Αντί να καίει γεωργικά απόβλητα, ο Anutin πρότεινε μια εκστρατεία για τη χρησιμοποίησή τους σε επεξεργασία προστιθέμενης αξίας, χωρίς άνθρακα, όπως η χρήση μικροοργανισμών για αποσύνθεση και όργωμα.

Ο Traisulee πρόσθεσε ότι ο Anutin έδωσε έμφαση στην προετοιμασία ανταποκρινόμενων σχεδίων για διάφορες περιπτώσεις και στην ενημέρωση των πληροφοριών σε περιοχές υψηλού κινδύνου όπως δάση, γεωργικές περιοχές, τοπικές κοινότητες και πληροφορίες πόρων. Οι αρμόδιες ομάδες πρέπει να σταθμεύουν σε καθορισμένους χώρους για να περιπολούν και να αποτρέπουν την παράνομη καύση.

Τέλος, η προληπτική επικοινωνία μέσω διαφόρων πλατφορμών θα ήταν μια καλή πηγή ενημέρωσης των ντόπιων σχετικά με τα συνεχιζόμενα προβλήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκαλούν προβλήματα υγείας και επηρεάζουν το περιβάλλον και τις κυρώσεις για παραβίαση του νόμου, κατέληξε ο Traisulee.

Ένας εξέχων γιατρός που είχε αγωνιστεί για την Ταϊλάνδη για να λύσει τα συνεχιζόμενα προβλήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης πέθανε πρόσφατα σε ηλικία μόλις 29 ετών από καρκίνο, που οδηγεί σε ανανεωμένη εστίαση στην ανάσχεση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.