Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα εξουσιοδοτήσει τους κυβερνήτες με εξουσιοδότηση που μοιάζει με CEO

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε μια πρόταση για τη χορήγηση εξουσιών σε επαρχιακούς διοικητές παρόμοιες με αυτές ενός Διευθύνοντος Συμβούλου εταιρείας, ευθυγραμμίζοντας με την πολιτική αποκέντρωσης. Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου και έχει οριστεί να τεθεί σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2024, για το οικονομικό έτος 2025.

Σύμφωνα με τη νέα πολιτική, οι κυβερνήτες των επαρχιών θα έχουν την εξουσία να διενεργούν αξιολογήσεις απόδοσης, να προσαρμόζουν τους μισθούς, να προσφέρουν ειδικές ανταμοιβές και να λαμβάνουν πειθαρχικά μέτρα κατά των ανώτερων δημοσίων υπαλλήλων στις επαρχίες τους. Αυτό είναι σύμφωνο με το τμήμα 53 του βασιλικού διατάγματος του 2022 για την ολοκληρωμένη διαχείριση με βάση την περιοχή.

Το Εθνικό Συμβούλιο Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης (NESDC) υπέβαλε αυτήν την πρόταση, η οποία περιλαμβάνει την εισαγωγή Βασικών δεικτών απόδοσης (KPIs) για τη μέτρηση των επαρχιακών επιτευγμάτων. Αυτοί οι KPI θα διαδραματίσουν ρόλο στις κυβερνητικές αποφάσεις σχετικά με την κατανομή του προϋπολογισμού και τα αναπτυξιακά σχέδια. Οι επαρχίες έχουν λάβει οδηγίες να προετοιμάσουν μια 20ετή προοπτική επαρχιακής ανάπτυξης και να αναφέρουν λεπτομερώς τα τρέχοντα ετήσια αναπτυξιακά τους σχέδια.

Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει επίσης επιφορτιστεί με τη συγκέντρωση αυτών των στοιχείων ώστε το Γραφείο Προϋπολογισμού να τα ενσωματώσει στην κατανομή του κρατικού προϋπολογισμού. Οι κυβερνήτες αναμένεται να λάβουν σύντομα επίσημες ενημερώσεις σχετικά με τους νέους ρόλους και τις ευθύνες τους βάσει αυτού του διατάγματος.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.