Ο γιατρός του Ταϊλανδού Συνήγορος του Καθαρού Αέρα υπέκυψε στον καρκίνο στα 29 του

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο Dr Krittai Tanasombatkul, ένας 29χρονος παθολόγος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από την επαρχία Chiang Mai, πέθανε την Τρίτη (5 Δεκεμβρίου) μετά από μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα. Ο πατέρας του ανακοίνωσε τον θάνατό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνοδευόμενος από το χαρακτηριστικό hashtag του Krittai «Su-Di-Wa» (μην τα παρατάς).

Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Chiang Mai, ο Dr Krittai ειδικεύτηκε στην οικογενειακή ιατρική και είχε ενδιαφέροντα για την κλινική επιδημιολογία και την κλινική στατιστική. Διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα στα τέλη του 2022, η κατάστασή του συνδέθηκε με την έντονη αιθαλομίχλη του Τσιάνγκ Μάι, παρά τον υγιεινό τρόπο ζωής του.

Ο Krittai μοιράστηκε το ταξίδι του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το βιβλίο του με τις μεγαλύτερες πωλήσεις "Su-Di-Wa.", ελπίζοντας να επιστρέψει στη διδασκαλία και επίσης έλκεται από την πνευματικότητα και την ψυχολογία. Τον Οκτώβριο, η υγεία του επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να παντρευτεί με την κοπέλα του.

Χρησιμοποιώντας την εμπειρία του, ο Dr Krittai υποστήριξε τη δράση κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Ταϊλάνδη, τονίζοντας την ανάγκη για καθαρό αέρα για τις μελλοντικές γενιές. Ο θάνατός του προκάλεσε μια έκρηξη συλλυπητηρίων και εκ νέου εκκλήσεις για μέτρα για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και τις προσπάθειες για την περιβαλλοντική υγεία στην Ταϊλάνδη.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.