Απελευθερώθηκαν περισσότεροι όμηροι από την Ταϊλάνδη εν μέσω εντάσεων στη Γάζα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Το Ταϊλανδικό Υπουργείο Εξωτερικών (MFA) προχωρά τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση εννέα Ταϊλανδών ομήρων που κρατούσε η Χαμάς μετά την πρόσφατη απελευθέρωση έξι Ταϊλανδών εργαζομένων που πρόκειται να επιστρέψουν στην Ταϊλάνδη στις 4 Δεκεμβρίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών Parnpree Bahiddha-Nukara εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την παύση της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, κάτι που ενδέχεται να εμποδίσει περαιτέρω απελευθερώσεις. Το Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε επανάληψη των διαπραγματεύσεων και παράταση της εκεχειρίας για τη διευκόλυνση της ανθρωπιστικής βοήθειας και την αποφυγή περαιτέρω απωλειών.

Οι έξι απελευθερωμένοι Ταϊλανδοί εργαζόμενοι έχουν προγραμματιστεί να φτάσουν στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi σήμερα, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών Kanchana Patarachoke. Οι επιστρεφόμενοι είναι οι Pattanayut Tonsokree, Owat Suriya, Paiboon Ratnil, Kong Saelao, Chakraphan Sikhena και Chalermchai Saengkaew.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι η Χαμάς κρατά επί του παρόντος 139 ομήρους, συμπεριλαμβανομένων οκτώ Ταϊλανδών. Στις 30 Νοεμβρίου, 17 Ταϊλανδοί όμηροι συνόδευσαν πίσω από το Ισραήλ από τον Υπουργό Parnpree.

Αυτοί οι επιστρεφόμενοι πρόκειται να λάβουν αποζημίωση από τις ισραηλινές αρχές, η οποία περιλαμβάνει μια κάρτα μετρητών 10,000 σέκελ (περίπου 94,526 μπατ) και έξι μήνες μηνιαίας βοήθειας 6,900 σέκελ. Θα λάβουν επίσης 15,000 μπατ από κυβερνητικό ταμείο της Ταϊλάνδης για εργαζόμενους στο εξωτερικό.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.