Κορυφαίες εθνικές ιστορίες της Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Σχέδια για το Φεστιβάλ Songkran και άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την τελευταία εβδομάδα, Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023, έως Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!

  1. Ταϊλανδοί και Κινέζοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν πρόσφατα για να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες που προκύπτουν από μια κινεζική ταινία που απεικόνιζε αρνητικά την Ταϊλάνδη, προκαλώντας ανησυχία στους Κινέζους τουρίστες.

Ο Πρέσβης Han Zhiqiang απάντησε θετικά, διαβεβαιώνοντας ότι η Ταϊλάνδη παραμένει δημοφιλής προορισμός για τους Κινέζους τουρίστες και εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι αυτό το περιστατικό δεν θα επηρεάσει την εμπιστοσύνη τους.

2. Οι αστυνομικοί της Ταϊλάνδης ξεκίνησαν έρευνα σε ένα μεγάλο άντρο παράνομων τυχερών παιχνιδιών σε ξενοδοχείο στην περιοχή Ngamwongwan, Nonthaburi, σύμφωνα με το ένταλμα ποινικού δικαστηρίου.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 26 Κινέζους υπηκόους και 23 Ταϊλανδούς υπαλλήλους στο άντρο τυχερών παιχνιδιών πριν οδηγηθούν στο αστυνομικό τμήμα Rattanathibet.

3. Η Αυτού Βασιλική Μεγαλειότητα, ο Βασιλιάς Vajiralongkorn διόρισε έναν πρώην Πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης, τον στρατηγό Prayut Chan-o-cha, ως νέο μυστικό σύμβουλο με ισχύ από σήμερα.

Ο στρατηγός Prayut είναι επί του παρόντος ο 19ος εκλεγμένος μυστικός σύμβουλος της Ταϊλάνδης.

4. Ο κ. Suriya Juangroongruangkit, ο υπουργός Μεταφορών της Ταϊλάνδης, αποκάλυψε δημόσια την πρώτη ημέρα της νέας πολιτικής μεταφοράς με ηλεκτρικό τρένο των 20 μπατ στις μωβ και κόκκινες γραμμές χρησιμοποιώντας κάρτες EMV για τη μείωση των ναύλων μεταφοράς μεταξύ πλατφορμών.

Οι ναύλοι ορίζονται στα 20 μπατ στις γραμμές σύνδεσης μεταξύ της γραμμής MRT Purple Line: Tao Poon – Khlong Bang Phai και Red Line: Bang Sue-Rangsit και Bang Sue-Taling Chan.

5. Ο Paetongtarn Shinawatra, ο ηγέτης του τρέχοντος πλειοψηφικού κυβερνητικού κόμματος της Ταϊλάνδης, Pheu Thai, αποκάλυψε ένα σχέδιο σήμερα, 1η Δεκεμβρίου 2023 ως επικεφαλής της Επιτροπής Ανάπτυξης Soft Power της Ταϊλάνδης για να κάνει το Songkran ένα μήνα φεστιβάλ σε όλη την Ταϊλάνδη από το 2024.

Το σχέδιο, που ονομάζεται Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νερού, θα μεταφέρει τους εορτασμούς από επίσημα μόνο τρεις ημέρες σε ολόκληρο τον μήνα. Ωστόσο, αργότερα διευκρίνισε ότι αυτό θα σήμαινε πολιτιστικούς εορτασμούς και στολισμούς, όχι έναν μήνα πόλεμο με το νερό. Τα γεγονότα θα ήταν κλιμακωτά σε όλες τις επαρχίες, αλλά ως επί το πλείστον οι ημέρες νερού θα παραμείνουν μόνο τρεις ημέρες στις περισσότερες περιοχές.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.