Η Ταϊλάνδη θυμάται τον βασιλιά Bhumibol με Εθνικά αφιερώματα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η Ταϊλάνδη ετοιμάζεται να τιμήσει την επέτειο των γενεθλίων του Βασιλιά Bhumibol Adulyadej του Μεγάλου στις 5 Δεκεμβρίου, ημέρα που γιορτάζεται επίσης ως Εθνική Ημέρα και Ημέρα του Πατέρα. Το Υπουργείο Πολιτισμού (MOC) ανακοίνωσε μια σειρά πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων σε εθνικό επίπεδο για να αποτίσει φόρο τιμής στη σημαντική επίδραση του Βασιλιά στην κοινωνία και τον πολιτισμό της Ταϊλάνδης.

Ο υπουργός Πολιτισμού Sermsak Pongpanich περιέγραψε τις προγραμματισμένες δραστηριότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν βουδιστική ψαλμωδία, πρωτοβουλίες δημόσιας υπηρεσίας και ανάδειξη των μουσικών ταλέντων του βασιλιά Bhumibol, ειδικά στην τζαζ. Το Τμήμα Καλών Τεχνών θα πραγματοποιήσει ένα σεμινάριο για τη βιώσιμη οικονομία εμπνευσμένο από τις αρχές του Βασιλιά και ένα μουσικό αφιέρωμα με τις συνθέσεις του.

Μια συναυλία τζαζ στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ταϊλάνδης, που διοργανώθηκε από το Τμήμα Πολιτιστικής Προώθησης, θα παρουσιάσει παραστάσεις από εξέχουσες ορχήστρες και χορωδίες της Ταϊλάνδης, που θα γιορτάσουν την καλλιτεχνική κληρονομιά του Βασιλιά. Το Τμήμα Θρησκευτικών Υποθέσεων οργανώνει επίσης δραστηριότητες κοινωφελούς υπηρεσίας στο Wat Phra Ram 9 Kanjanapisek, σύμφωνα με την έμφαση που δίνει ο Βασιλιάς στην πνευματικότητα και τη συμμετοχή της κοινότητας.

Οι κατιφέδες, που αντιπροσωπεύουν τον βασιλιά και τη γέννησή του τη Δευτέρα, πρόκειται να χρησιμοποιηθούν εκτενώς σε διακοσμήσεις λουλουδιών. Αυτά τα λουλούδια, που πιστεύεται ότι φέρνουν καλή τύχη και αρμονία, είναι ένα οδυνηρό σύμβολο των αξιών του Βασιλιά της απλότητας και της επάρκειας.

Ο Σέρμσακ έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχει σε διάφορες τελετές, συμπεριλαμβανομένης μιας εκδήλωσης ελεημοσύνης στο χώρο τελετών Sanam Luang και κατάθεσης στεφάνων στο πάρκο μνήμης του βασιλιά Bhumibol Adulyadej. Το Υπουργείο ενθαρρύνει τους Ταϊλανδούς πολίτες να συμμετέχουν σε πράξεις καλοσύνης, γιορτάζοντας την κληρονομιά του αλτρουισμού και της αφοσίωσης του Βασιλιά στον ταϊλανδικό λαό.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.