Συγχαρητήρια δήλωση για την τέταρτη και πέμπτη απελευθέρωση ομήρων της Ταϊλάνδης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Υπουργείου Εξωτερικών

Το Υπουργείο Εξωτερικών θα ήθελε να ενημερώσει τα ΜΜΕ ότι η Βασιλική Πρεσβεία της Ταϊλάνδης στο Τελ Αβίβ επιβεβαίωσε ότι έξι (6) Ταϊλανδοί υπήκοοι αφέθηκαν ελεύθεροι στις 28 (4η αποφυλάκιση) και στις 29 (5η αποφυλάκιση) Νοεμβρίου 2023 (τοπική ώρα Ισραήλ).

Τώρα βρίσκονται στο καθορισμένο Ιατρικό Κέντρο Σαμίρ και θα υποβληθούν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, ενώ το προσωπικό της Βασιλικής Πρεσβείας της Ταϊλάνδης βρίσκεται σε ετοιμότητα για να επικοινωνήσει με τις οικογένειές τους.

Αυτό ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των απελευθερωμένων ταϊλανδών ομήρων σε 23, με 9 να παραμένουν ακόμη σε αιχμαλωσία.

Το Υπουργείο Εξωτερικών συγχαίρει θερμά τους πρόσφατα απελευθερωμένους ομήρους και τις οικογένειές τους και ευχαριστεί όλα τα μέρη που συμμετείχαν στις προσπάθειες για την τελευταία αυτή απελευθέρωση.

Για τους υπόλοιπους 9 ομήρους της Ταϊλάνδης, η Βασιλική Κυβέρνηση της Ταϊλάνδης συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφαλή απελευθέρωσή τους το συντομότερο δυνατό, ενώ προετοιμάζεται να επαναφέρει όσους έχουν ήδη απελευθερωθεί πίσω στην Ταϊλάνδη μετά τους προκαταρκτικούς ελέγχους τους το συντομότερο δυνατό.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.