Ο Dugong διασώθηκε αφού κόλλησε κοντά σε μια παραλία στο Trang κατά τη διάρκεια της άμπωτης

Τρανγκ –

Ένα dugong διασώθηκε αφού βρέθηκε κολλημένο κοντά σε μια παραλία κατά τη διάρκεια της άμπωτης στο νησί Libong.

Το Τμήμα Παράκτιων Πόρων (DMCR) είπε στο Phuket Express ότι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ειδοποιήθηκαν από μια ομάδα εθελοντών ζώων ότι βρήκαν ένα ζωντανό dugong περίπου 500 μέτρα από μια παραλία στο νησί Libong.

Έφτασαν για να βρουν το λουκάνικο αλλά ευτυχώς δεν βρέθηκαν τραύματα στο ζώο. Στη συνέχεια, το dugong ανασύρθηκε στη θάλασσα από εθελοντές που πίστεψαν ότι το dugong έβρισκε θαλάσσιο γρασίδι κοντά στην παραλία και δεν ήταν σε θέση να επιστρέψει στη θάλασσα μέχρι την άμπωτη.

Δύο ημέρες μετά το συμβάν προσάραξης, οι αξιωματούχοι του DMCR παρακολούθησαν το dugong με ένα drone. Βρήκαν ένα υγιές dugong να τρώει θαλασσινό χόρτο που πιστεύουν ότι ήταν το ίδιο dugong που είχαν διασώσει.

Το Phuket Express σημειώνει ότι το dugong είναι ένα από τα φυλαγμένα ζώα της Ταϊλάνδης που είναι σχεδόν εξαφανισμένο. Το Trang είναι το σπίτι πολλών dugong επειδή έχει πολύ θαλάσσιο γρασίδι.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.