Ο πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης στρατηγός Prayut Chan-o-cha διορίστηκε ως νέος μυστικός σύμβουλος από την Αυτού Βασιλική Μεγαλειότητα The King

Εθνικός-

Στις 29 Νοεμβρίου 2023, η Αυτού Βασιλική Μεγαλειότητα, ο Βασιλιάς Vajiralongkorn διόρισε έναν πρώην Πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης, τον στρατηγό Prayut Chan-o-cha, ως νέο μυστικό σύμβουλο με ισχύ από σήμερα.

Η Αυτού Βασιλική Μεγαλειότητα Ο βασιλιάς Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun όρισε ευγενικά ότι, σύμφωνα με ένα βασιλικό διάταγμα που εκδόθηκε αρχικά στις 21 Οκτωβρίου 2022, κρίνεται σκόπιμο να διοριστούν επιπλέον μυστικοί σύμβουλοι. Ένας μυστικός σύμβουλος ενεργεί ως ένας τύπος συμβούλου της Μοναρχίας και της Βασιλικής Οικογένειας της Ταϊλάνδης. (Περισσότερα παρακάτω)

Αυτό ασκείται σύμφωνα με τα άρθρα 10 και 11 του Συντάγματος του Βασιλείου της Ταϊλάνδης, 2017.

Ως εκ τούτου, η Αυτού Μεγαλειότητα όρισε ευγενικά τον διορισμό του Στρατηγού Prayut Chan-o-cha ως μυστικού συμβούλου, με άμεση ισχύ.


Το Privy Council of Thailand είναι ένα σώμα διορισμένων συμβούλων της Μοναρχίας της Ταϊλάνδης. Το συμβούλιο αποτελείται από όχι περισσότερα από δεκαοκτώ μέλη και μόνο ο βασιλιάς διορίζει όλα τα μέλη του συμβουλίου.

Ο στρατηγός Prayut είναι επί του παρόντος ο 19ος εκλεγμένος μυστικός σύμβουλος της Ταϊλάνδης.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.