Η Ταϊλάνδη επιδιώκει την αναγνώριση της UNESCO για το Loy Krathong και το Muay Thai

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Η Ταϊλάνδη πρόκειται να προτείνει το ετήσιο φεστιβάλ Loy Krathong και το Muay Thai για συμπερίληψη στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Ο Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Πολιτιστικής Προώθησης Kowit Phakamas ανακοίνωσε ότι η προετοιμασία των δεδομένων και των εγγράφων εγγραφής για αυτά τα πολιτιστικά στοιχεία έχει ολοκληρωθεί περίπου κατά 70%.

Η πρόταση αναμένεται να λάβει την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου μέχρι τον Μάρτιο του επόμενου έτους. Ωστόσο, η διαδικασία εξέτασης τέτοιων προτάσεων από την UNESCO συνήθως εκτείνεται σε 3-5 χρόνια. Το Loy Krathong, ένα ευρέως γνωστό φεστιβάλ στην Ταϊλάνδη, συμβαίνει την πανσέληνο του 12ου σεληνιακού μήνα. Περιλαμβάνει την απελευθέρωση σχεδιών σε σχήμα λωτού, γνωστές ως «krathong», σε υδάτινα σώματα ως φόρο τιμής στον Βούδα και τη θεά του νερού, συνοδευόμενη από πυροτεχνήματα και παραστάσεις παραδοσιακού χορού.

Για την υποβολή του Loy Krathong, το Τμήμα Πολιτιστικής Προώθησης συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Ταϊλανδικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Chulalongkorn για τη συλλογή πληροφοριών από οκτώ βασικές επαρχίες. Η υποβολή στην UNESCO θα περιλαμβάνει φωτογραφίες και βίντεο από τους φετινούς εορτασμούς, που έχουν προγραμματιστεί για τις 27-28 Νοεμβρίου.

Τα επόμενα βήματα του τμήματος περιλαμβάνουν την επιλογή φωτογραφιών και βίντεο, την οργάνωση ακαδημαϊκών δεδομένων και τη μετάφραση στις γλώσσες που απαιτούνται από την UNESCO. Η Ταϊλάνδη έχει επί του παρόντος τέσσερα άλλα πολιτιστικά στοιχεία υπό την εξέταση της UNESCO, συμπεριλαμβανομένου του παραδοσιακού χορού μάσκας Khon, του ταϊλανδέζικου μασάζ, του λαϊκού χορευτικού δράματος Nora και του φεστιβάλ Songkran. Η ανακοίνωση του καταλόγου της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς αναμένεται στις 7 Δεκεμβρίου σε συνάντηση στη Μποτσουάνα.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.