Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης αρνείται κατηγορηματικά ότι επέτρεψε στην κινεζική αστυνομία να περιπολεί

Εθνικός-

Στις 5:00 μ.μ. (τοπική ώρα Σαν Φρανσίσκο), στις 13 Νοεμβρίου 2023, ο κ. Srettha Thavisin, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, διέψευσε δημόσια τη δήλωση της κας Thapanee Kiatphaibool, Διοικητή της Τουριστικής Αρχής της Ταϊλάνδης (TAT), σχετικά με την ανάπτυξη κινεζικών περιπολικών από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης σε τουριστικές περιοχές στην Ταϊλάνδη.

«Η αστυνομία της Ταϊλάνδης πρέπει να είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τα καθήκοντα της περιπολίας. Αν και οι αξιωματούχοι της αστυνομίας της Ταϊλάνδης ανταλλάσσουν πληροφορίες για το έγκλημα με την κινεζική αστυνομία, η οποία πιστεύεται ότι παρέχει περισσότερη εμπιστοσύνη στους Κινέζους τουρίστες, αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα επιτρέψει στην κινεζική αστυνομία στους δρόμους της Ταϊλάνδης.

Αυτό είναι ένα θέμα κακής επικοινωνίας», είπε ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός.

Διαβάστε για την προηγούμενη δήλωση της κας Thapanee Kiatphaibool, Διοικητή του ΤΑΤ.
Ο Srettha πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με την ανάπτυξη της κινεζικής περιπολικής αστυνομίας στην Ταϊλάνδη, ωστόσο, αναφέρθηκε μόνο ως κοινοποίηση εγκληματικών πληροφοριών για παράνομες πράξεις από μια ομάδα Κινέζων σε Κινέζους στην Ταϊλάνδη.
Ο Srettha ισχυρίστηκε σθεναρά ότι δεν είχε συζητήσει ποτέ την ανάπτυξη κινεζικών δυνάμεων στην Ταϊλάνδη κατά τη διάρκεια η διπλωματική συνάντηση με τον Κινέζο πρόεδρο. Το θέμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλα τα μέρη, κατέληξε ο Srettha.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/