Ο θανατηφόρος πυροβολισμός δασκάλου στην Μπανγκόκ οδήγησε σε προτάσεις για απαγόρευση όπλων δημόσια

Εθνική -

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ταϊλάνδης Anutin Charnvirakul αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να αυστηροποιήσει τους νόμους για τον έλεγχο των όπλων απαγορεύοντας σε όλους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με νόμιμες άδειες, να φέρουν όπλο στο κοινό, εκτός από εξουσιοδοτημένους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Ο Anutin αναφέρθηκε σε ένα πρόσφατο brutal περιστατικό πυροβολισμών στο φως της ημέρας στην Μπανγκόκ, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο μιας δασκάλας και τον σοβαρό τραυματισμό μιας μαθήτριας. Ο δάσκαλος χτυπήθηκε θανάσιμα από αδέσποτη σφαίρα, που πιστεύεται ότι πυροβολήθηκε από αντίπαλο του τραυματία μαθητή.

Υπό το φως αυτού του περιστατικού, ο Anutin αποκάλυψε ότι έχει ήδη συμβουλευτεί το Τμήμα Επαρχιακής Διοίκησης (DOPA) τη Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου, σχετικά με πιθανές τροποποιήσεις στη νομοθεσία περί όπλων της Ταϊλάνδης για περιορισμό της δημόσιας κατοχής όπλων μόνο σε εξουσιοδοτημένους αξιωματούχους.

Επί του παρόντος, τα άτομα με νόμιμες άδειες επιτρέπεται να φέρουν όπλα δημόσια για αυτοάμυνα.

Ο υπουργός άφησε να εννοηθεί η πλήρης απαγόρευση αυτής της πρακτικής, επικαλούμενος το περιστατικό με πυροβολισμούς, και τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται ακόμη πιο αυστηρούς νόμους για τα πυροβόλα όπλα.

Το TPN Media σημειώνει ότι σχεδόν το 90 τοις εκατό της χρήσης πυροβόλων όπλων στην Ταϊλάνδη προέρχεται από παράνομη κατοχή, όχι νόμιμη χρήση, και ότι οι επικριτές έχουν δηλώσει ότι η αυστηροποίηση των νόμων για τα όπλα δεν είναι το ζήτημα αλλά μάλλον ο έλεγχος της χρήσης εγκληματιών που έχουν πρόσβαση στα πυροβόλα όπλα.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/