Οι Τουριστικές Αρχές της Ταϊλάνδης προτείνουν να ξεκλειδωθεί η απαλλαγή από τη βίζα 60 ημερών για τους Ευρωπαίους τουρίστες

Εθνική -

Οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες θα μπορούσαν ενδεχομένως να απολαύσουν σύντομα 60 ημέρες εξερεύνησης στην Ταϊλάνδη χωρίς απαιτήσεις βίζας, όπως αναφέρει το Ταϊλανδικό Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού.

Ο υπουργός Sudawan Wangsuphakijkosol δήλωσε τη Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου, ότι το υπουργείο τουρισμού εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει στο υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης να παρατείνει την περίοδο απαλλαγής από τη βίζα για επισκέπτες από 50 ευρωπαϊκές χώρες από 30 ημέρες σε 60 ημέρες.

Ο στόχος είναι να αναζωογονηθεί η τουριστική βιομηχανία της Ταϊλάνδης, με βάση την τρέχουσα αποτελεσματική εξαίρεση για τους επισκέπτες από την Κίνα και το Καζακστάν.

Σύμφωνα με την κ. Sudawan, στο αρχικό στάδιο, η επέκταση θα περιλαμβάνει κυρίως χώρες εντός και γύρω από την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, των σκανδιναβικών εθνών και της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ), όπως το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν και το Τουρκμενιστάν.

Εξήγησε ότι οι ευρωπαίοι επισκέπτες αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% των ξένων αφίξεων στην Ταϊλάνδη και η πλειοψηφία των επισκεπτών με υψηλές δαπάνες προέρχεται από αυτήν την περιοχή. Ως εκ τούτου, με την παράταση της απαλλαγής, θα ενθαρρύνει αυτούς τους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν την Ταϊλάνδη ακόμη πιο εκτενώς και για μεγαλύτερη διάρκεια, είπε.

«Το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού και η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) συζητούν την παράταση από κοινού», αποκάλυψε η κ. Sudawan.

Πέρυσι, οι Ευρωπαίοι τουρίστες έμειναν κατά μέσο όρο 18.55 διανυκτερεύσεις ανά άτομο, ξοδεύοντας κατά μέσο όρο 66,000 μπατ ανά ταξίδι. Ωστόσο, κατά την πρώιμη περίοδο του 2023, οι δαπάνες τους αυξήθηκαν σε πάνω από 80,000 μπατ ανά ταξίδι.

Η TAT έχει θέσει στόχο εσόδων 2.5 δισεκατομμυρίων μπατ από ξένους επισκέπτες για το έτος 2024. Επιπλέον, οι εγχώριοι τουρίστες της Ταϊλάνδης αναμένεται να συνεισφέρουν άλλα 1 τρισεκατομμύριο μπατ στη βιομηχανία, με στόχο συνολικά έσοδα από τον τουρισμό 3.5 τρισεκατομμυρίων μπατ το επόμενο έτος.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.