Η Ταϊλάνδη βλέπει κέρδη 16 δισεκατομμυρίων μπατ εν μέσω της τουριστικής αναζωπύρωσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Η Thai International Airways Plc (THAI) ανακοίνωσε επιστροφή με καθαρά κέρδη 16.31 δισεκατομμυρίων μπατ τους πρώτους εννέα μήνες του 2023, λόγω της ανάκαμψης του τουριστικού τομέα. Αυτό σηματοδοτεί σημαντική βελτίωση σε σχέση με τη ζημιά που καταγράφηκε την ίδια περίοδο πέρυσι.

Για το τρίτο τρίμηνο, η THAI και οι θυγατρικές της πέτυχαν καθαρά κέρδη 1.55 δισ. μπατ, έναντι ζημιών 4.78 δισ. μπατ το προηγούμενο έτος. Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 12.6% στα 37 δισεκατομμύρια μπατ, χάρη στα αυξημένα έσοδα από τις μεταφορές επιβατών.

Οι βελτιώσεις στη λειτουργική απόδοση είχαν ως αποτέλεσμα σημαντική αύξηση του EBITDA και κέρδος 7.72 δισεκατομμυρίων μπατ από τις βασικές δραστηριότητες. Η αεροπορική εταιρεία κατάφερε μια ελαφρά αύξηση των συνολικών δαπανών παρά τον υψηλότερο όγκο παραγωγής και μεταφοράς.

Οι πρόσφατες επιχειρησιακές στρατηγικές της THAI περιλαμβάνουν την επέκταση των δρομολογίων πτήσεων, ιδιαίτερα προς την Ιαπωνία, και την ενσωμάτωση πρόσθετων αεροσκαφών από την Thai Smile Airways για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών. Αυτή η κίνηση αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της αεροπορικής εταιρείας για τον εξορθολογισμό των δραστηριοτήτων και την προσαρμογή στην ανακάμπτουσα τουριστική βιομηχανία.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου 2023, το σύνολο του ενεργητικού της THAI αυξήθηκε σημαντικά, με αντίστοιχη αύξηση των υποχρεώσεων. Ωστόσο, τα αρνητικά ίδια κεφάλαια της αεροπορικής εταιρείας μειώθηκαν, αντανακλώντας τη συνεχιζόμενη οικονομική της ανάκαμψη.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.