Ανάμικτα μηνύματα σχετικά με την κινεζική αστυνομία που συνεργάζεται με την αστυνομία της Ταϊλάνδης, χωρίς περιπολίες, μόνο κοινή χρήση πληροφοριών

Ταϊλάνδη-

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, η κινεζική αστυνομία θα ενωθεί με την αστυνομία της Ταϊλάνδης σε τουριστικά σημεία για να περιπολούν στο εγγύς μέλλον για να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των τουριστών, δήλωσε ο διευθυντής της Αρχής Τουρισμού της Ταϊλάνδης. Ωστόσο, μεταγενέστερη δήλωση εκπροσώπου του Πρωθυπουργού αρνήθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί περιπολία και μόνο ότι οι δύο δυνάμεις θα μοιράζονταν πληροφορίες.

Η ανακοίνωση έγινε σήμερα, Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2023, από τον Thapanee Kiatphaibool, διευθυντή της Αρχής Τουρισμού της Ταϊλάνδης. Μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin στο διεθνές αεροδρόμιο Suvarnabhumi νωρίτερα σήμερα.

Σύμφωνα με τον Thapanee, μια συνάντηση με την κινεζική πρεσβεία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου, και ανώτεροι υπάλληλοι της αστυνομίας της Ταϊλάνδης, της τουριστικής αστυνομίας και του Κεντρικού Γραφείου Πληροφοριών θα παρευρεθούν για να προσδιορίσουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου. Οι ακριβείς τοποθεσίες όπου η κινεζική αστυνομία θα περιπολούσε δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί, αλλά θα ήταν περιοχές που συγκεντρώνονται μεγάλοι Κινέζοι τουρίστες, είπε ο Thapanee. Το TPN media σημειώνει ότι μέρη όπως η Πατάγια και το Πουκέτ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ήταν στη λίστα.

Ο Thapanee δήλωσε ότι η ασυνήθιστη κίνηση ήταν απαραίτητη για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των Κινέζων τουριστών για την ασφάλειά τους στην Ταϊλάνδη, καταστράφηκε από πολλούς παράγοντες τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένου ενός μαζικού πυροβολισμού σε μεγάλο εμπορικό κέντρο, όπου ένας Κινέζος τουρίστας ήταν ένας από τους νεκρούς. Επιπλέον, μια δημοφιλής ταινία στην Κίνα, No More Bets, στην οποία Κινέζοι υπήκοοι εξαπατούν να πάνε στο εξωτερικό για νόμιμες δουλειές στη Νοτιοανατολική Ασία και στη συνέχεια εξαναγκάζονται να εργαστούν σε παράνομο διαδικτυακό τζόγο υπό φρικτές συνθήκες από διακινητές ανθρώπων, ζημίωσε σοβαρά και τον τουρισμό.

Ο Thapanee πρόσθεσε ότι αυτό το πρόγραμμα δεν είναι πρωτόγνωρο ή πρωτόγνωρο παγκοσμίως, με την Κίνα και την ιταλική αστυνομία να είχαν στο παρελθόν ένα παρόμοιο πρόγραμμα που έκτοτε έληξε. Το πρόγραμμα δεν ήταν χωρίς κριτική, σημειώνει το TPN, αλλά έτρεξε για πολλά χρόνια.

Ο Thapanee κατέληξε λέγοντας ότι η περιπολία της κινεζικής αστυνομίας με την αστυνομία της Ταϊλάνδης θα κάνει όχι μόνο τους Κινέζους τουρίστες να αισθάνονται πιο ασφαλείς αλλά και τους τουρίστες από πολλές άλλες χώρες, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, εμπιστεύονται το κινεζικό αστυνομικό σύστημα.

Η ανακοίνωση έχει οδηγήσει σε έξαλλες συζητήσεις και συζητήσεις, πολλές από τις οποίες είναι αρνητικές, διαδικτυακά, σημειώνει το TPN. Στην πραγματικότητα, οδήγησε σε καθυστερημένη δήλωση και διόρθωση από Chai Watcharong, spokesman του πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης, ο οποίος είπε ότι οι δύο δυνάμεις θα ανταλλάσσουν μόνο πληροφορίες, ειδικά σε σχέση με Κινέζους εγκληματίες, αλλά όχι να περιπολεί ενεργά η κινεζική αστυνομία.

Το TPN θα συνεχίσει να παρακολουθεί αυτήν την ιστορία.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/