Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης επιταχύνει τις προσπάθειες ελέγχου των πυροβόλων όπλων

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Σε πρόσφατη δήλωση, ο Υπουργός Εσωτερικών περιέγραψε την πρόοδο στην ενίσχυση του ελέγχου των πυροβόλων όπλων. Τόνισε το νομικό πλαίσιο και τη συνεργασία των αρχών επιβολής του νόμου για τη διατήρηση της δημόσιας ασφάλειας και τον περιορισμό της κατοχής όπλων από πολίτες.

Ο Anutin Charnvirakul, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών, συζήτησε τις προόδους στους κανονισμούς για τα πυροβόλα όπλα, δηλώνοντας ότι το υπουργείο του εκτελεί τα καθήκοντά του καταχωρώντας και εκδίδοντας άδειες για κατοχή και οπλοφορία.

Εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς την αστυνομία για τη συνεργασία της, αναγνωρίζοντας ότι χωρίς τη βοήθειά τους, το έργο του Υπουργείου θα ήταν προκλητικό. Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε τον ρόλο της διοικητικής διακυβέρνησης ενώ η επιβολή του νόμου είναι πρωτίστως ευθύνη της αστυνομίας.

Ο Anutin δήλωσε ότι, στην Ταϊλάνδη, οι πολίτες κατέχουν νόμιμα πάνω από 10 εκατομμύρια πυροβόλα όπλα, εγείροντας το ερώτημα γιατί τόσοι πολλοί Ταϊλανδοί κατέχουν όπλα. Επέμεινε να διαβεβαιώνει το κοινό ότι οι νόμοι και το κράτος υπάρχουν για να τους προστατεύουν, όχι η ευρεία οπλοφορία για αυτοάμυνα. Τόνισε ότι η ευκολία απόκτησης πυροβόλων όπλων συμβάλλει στο πρόβλημα και ότι αυτό δεν είναι αποδεκτό.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Anutin παρατήρησε επίσης ότι από τον διορισμό του, το Υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να διασφαλίσει ότι τα πυροβόλα όπλα δεν αντιμετωπίζονται ως επιλογή για τους πολίτες και ότι έχει δεσμευτεί να επιβάλει αυστηρό έλεγχο στην κατοχή όπλων. Προέτρεψε όλες τις κρατικές υπηρεσίες να λάβουν σοβαρές και αυστηρές ενέργειες για την αποτελεσματική εφαρμογή των νόμων για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.