Ο Dugong σώθηκε από το σχοινί στο Trang – ΒΙΝΤΕΟ

Τρανγκ –

Ένα dugong διασώθηκε αφού κόλλησε σε ένα σχοινί σε ένα νησί στην περιοχή Gan Tang.

Το Τμήμα Θαλάσσιων και Παράκτιων Πόρων (DMCR) είπε στο Phuket Express ότι αυτή την εβδομάδα ειδοποιήθηκαν από το προσωπικό στη μη κυνηγετική περιοχή Mu Ko Libong στην υποπεριφέρεια Ko Libong ότι είδαν ένα dugong που ήταν ακόμα ζωντανό πιασμένο σε κάποιο σκοινί. .

Έφτασαν στο νησί για να ψάξουν για το dugong και τελικά το βρήκαν. Ένα σχοινί μπλέχτηκε γύρω από την ουρά του προκαλώντας κάποιες πληγές. Ήταν ένα θηλυκό dugong που είχε μήκος περίπου δύο μέτρα και το σχοινί αφαιρέθηκε με ασφάλεια από το dugong. Ήταν ακόμα υγιής και οι πληγές θα επουλωθούν από μόνες τους. Έχουν σχέδια να απελευθερώσουν το dugong πίσω στη θάλασσα.

Το Phuket Express σημείωσε ότι το dugong είναι ένα «αποκλειστικό» θαλάσσιο είδος στην Ταϊλάνδη. Η επαρχία Τρανγκ φιλοξενεί πολλά ντούγκονγκ επειδή έχει άφθονο θαλάσσιο γρασίδι.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.