Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Εγκρίθηκε η είσοδος χωρίς βίζα για τουρίστες από την Ταϊβάν και την Ινδία και άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την τελευταία εβδομάδα, Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023, έως Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!
  1. Οι αρχές της Ταϊλάνδης και της Αυστραλίας κατέσχεσαν πρόσφατα παράνομες ουσίες αξίας άνω των 50 εκατομμυρίων μπατ που μεταφέρθηκαν λαθραία από γειτονικές χώρες για να σταλούν στην Αυστραλία.

Οι αξιωματούχοι του Τμήματος Τελωνείων της Αυστραλίας έχουν λάβει αυστηρά και σοβαρά μέτρα για τη σύλληψη λαθρέμπορων ναρκωτικών για να μειώσουν τη διανομή παράνομων ουσιών στις τοπικές κοινότητες και τους νέους στην Αυστραλία.

2. Ο Πρωθυπουργός Srettha Thavisin ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η Ταϊλάνδη θα χορηγήσει είσοδο 30 ημερών χωρίς βίζα σε τουρίστες από την Ινδία και την Ταϊβάν, εκτός από τις υπάρχουσες χώρες, σε μια προσπάθεια να τονώσει τον τουρισμό.

Ανακοινώθηκε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 31 Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός Srettha είπε ότι η πολιτική θα τεθεί σε ισχύ από τις 10 Νοεμβρίου έως 10 Μαΐου 2024.

3. Ο κ. Anutin Charnvirakul, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, αποκάλυψε στα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης μια παράταση του ωραρίου λειτουργίας των χώρων διασκέδασης σε ορισμένες τουριστικές τοποθεσίες για την τόνωση του τουρισμού κατά την υψηλή περίοδο.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα επιτρέψει αρχικά σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα σε τέσσερις επαρχίες, συμπεριλαμβανομένων των Chonburi, Phuket, Chiang Mai και Bangkok, να λειτουργούν μέχρι τις 4 π.μ., όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Srettha Thavisin την Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου.

4. ΤΤο Τμήμα Οικονομικού Τουρισμού και Αθλητισμού και το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού αποκάλυψαν δημόσια στατιστικά στοιχεία για ξένους τουρίστες που επισκέφθηκαν την Ταϊλάνδη από την 1η Ιανουαρίου έως τις 29 Οκτωβρίου 2023, με περισσότερους από 22,064,968 τουρίστες να καταγράφονται.

Οι 5 κορυφαίες χώρες που επισκέφθηκαν την Ταϊλάνδη ήταν η Μαλαισία, η Κίνα, η Νότια Κορέα, η Ινδία και η Ρωσία.

5. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης προειδοποιεί τους χώρους διασκέδασης που το παρατεταμένο ωράριο δεν καλύπτει τις πωλήσεις αλκοόλ

Η επέκταση της υπηρεσίας ανοίγματος των περιοχών διασκέδασης θα είναι στις 4 τα ξημερώματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί πώληση ποτών πέρα ​​από τις προβλεπόμενες νόμιμες ώρες των 2 τα ξημερώματα.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.