Γυναίκα συνελήφθη στο Πουκέτ επειδή φέρεται να άνοιξε τραπεζικούς λογαριασμούς για απατεώνες

Πουκέτ -

Μια γυναίκα συνελήφθη στο Chalong αφού φέρεται να άνοιξε τραπεζικούς λογαριασμούς για απατεώνες τηλεφωνικών κέντρων των οποίων τα θύματα έχασαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο μπατ.

Το Κεντρικό Γραφείο Ερευνών (CIB) είπε στο Phuket Express ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο συνέλαβαν μια γυναίκα που ταυτοποιήθηκε μόνο ως η κυρία Wiparat σε ένα σπίτι στο Chalong. Κατηγορείται για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για χρήση από άλλους για εγκληματική δραστηριότητα στο διαδίκτυο, απάτη και εισαγωγή ψευδών πληροφοριών σε συστήματα υπολογιστών που προκαλούν άλλες ζημιές. Οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Nong Khaem στην Μπανγκόκ.

Η σύλληψη έγινε αφού πολλά θύματα υπέβαλαν αναφορές στους αστυνομικούς. Απατεώνες τηλεφωνικών κέντρων φέρεται να καλούσαν τυχαία θύματα και ισχυρίστηκαν ότι ήταν αστυνομικοί. Ισχυρίστηκαν ότι συνέλαβαν υπόπτους για παράνομα ναρκωτικά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και φέρεται να είχαν κατασχέσει τραπεζικούς λογαριασμούς που πίστευαν ότι ανήκαν σε θύματα.

Οι απατεώνες ζήτησαν από τα θύματα να τα προσθέσουν μέσω της εφαρμογής LINE. Στη συνέχεια κάλεσαν με βίντεο τα θύματα που παρουσιάζονταν με αστυνομικές στολές. Ζήτησαν από τα θύματα να μεταφέρουν χρήματα για να επαληθεύσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και ότι δεν σχετίζονταν με τους υποτιθέμενους υπόπτους για ναρκωτικά στον τραπεζικό λογαριασμό της κυρίας Wiparat.

Υπήρξαν συνολικά περισσότερες από ένα εκατομμύριο μπατ ζημιές.

Οι απατεώνες προφανώς δεν ήταν αστυνομικοί ούτε σχετίζονταν μαζί τους, πρόσθεσαν αξιωματικοί της CIB.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.