Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης προειδοποιεί τους χώρους διασκέδασης που το παρατεταμένο ωράριο δεν καλύπτει τις πωλήσεις αλκοόλ

Εθνικός-

Στις 2:30 μ.μ., στις 4 Νοεμβρίου 2023, ο κ. Anutin Charnvirakul, αναπληρωτής πρωθυπουργός, δήλωσε στα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης σχετικά με μια πρόσφατη ανακοίνωση σχετικά με τις νυχτερινές ώρες λειτουργίας έως τις 4 π.μ. σε περιοχές διασκέδασης κατά τη διάρκεια της τελετής Kathina (βουδιστικό φεστιβάλ) στην Σουρίν.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα επιτρέψει αρχικά σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα σε τέσσερις επαρχίες, συμπεριλαμβανομένων των Chonburi, Phuket, Chiang Mai και Bangkok, να λειτουργούν μέχρι τις 4 π.μ., όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Srettha Thavisin την Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου.

Ο Anutin εξέφρασε αρχικά τις ευχαριστίες του που προσκλήθηκε στην τελετή που έχει στόχο την τόνωση του τουρισμού και την τόνωση της οικονομίας των ντόπιων.

Στη συνέχεια, ο Anutin πρόσθεσε ότι η νέα κυβέρνηση βλέπει μια νέα ευκαιρία για ανάκαμψη από την πανδημία Covid-19 που αποδεκάτισε την τουριστική βιομηχανία στην Ταϊλάνδη. Η οικονομία και ο τουρισμός στην Ταϊλάνδη βελτιώνονται και η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης είναι έτοιμη να τονώσει τους οικονομικούς τομείς και να στηρίξει τις τουριστικές βιομηχανίες.

«Κάθε ιδιωτικός τομέας θα ακολουθεί τους νόμους, ιδιαίτερα την επέκταση του ανοίγματος των περιοχών διασκέδασης στις 4 τα ξημερώματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πωλεί οινοπνευματώδη ποτά πέρα ​​από τις προβλεπόμενες νόμιμες ώρες: 2 τα ξημερώματα. Ωστόσο, οι πελάτες μπορεί να εξακολουθούν να βρίσκονται εντός των χώρων, κάτι που είναι καλό για προϊόντα και υπηρεσίες εκτός από το αλκοόλ. Επιπλέον, δεν πρέπει να υπάρχουν παράνομα ναρκωτικά, πυροβόλα όπλα, υπηρεσίες σε ανηλίκους κάτω των 20 ετών», δήλωσε ο Anutin.

Τα σχόλια προκάλεσαν αμέσως κριτική από ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που έθεσαν ερωτήσεις όπως τι νόημα έχει να παρατείνεται το ωράριο λειτουργίας αλλά να απαγορεύονται οι πωλήσεις των κύριων προϊόντων τους, δίνοντας αναλογίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το να μπορούν να ανοίξουν ένα εστιατόριο αλλά να μην πουλήσουν φαγητό ή ανοίξτε μια κινηματογραφική αίθουσα χωρίς ταινίες.

Τα σχόλια προκάλεσαν επίσης επικρίσεις από ενώσεις τουριστικών και ψυχαγωγικών χώρων, δηλώνοντας ότι η παράταση του ωραρίου αλλά η ενημέρωση στους τουρίστες και τους πελάτες ότι δεν μπορούν να αγοράσουν αλκοόλ απλά δεν θα λειτουργήσει και η επέκταση πρέπει να είναι συνεπής και να περιλαμβάνει όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που πωλούνται σε ένας χώρος.

Μένει να δούμε αν η τρέχουσα άποψη του Anutin θα παραμείνει όταν παραταθούν οι ώρες, που αναμένεται να είναι στα μέσα Δεκεμβρίου.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.