Ο χειμώνας θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα στην Ταϊλάνδη, λιγότερο κρύο από το προηγούμενο έτος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Το Μετεωρολογικό Τμήμα πρόκειται να κηρύξει την έναρξη του χειμώνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, που είναι περίπου δύο εβδομάδες αργότερα από το τυπικό πρόγραμμα. Αυτή η καθυστέρηση οφείλεται στους παρατεταμένους ασθενείς ψυχρούς ανέμους και στην αναμενόμενη ηπιότερη τάση της θερμοκρασίας.

Ο κ. Somkhuan Tonjan, Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογικής Παρατήρησης από το Μετεωρολογικό Τμήμα της Ταϊλάνδης, δήλωσε ότι οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν στα βόρεια τμήματα της χώρας, λόγω των μειωμένων ψυχρών ανέμων, ενώ η Μπανγκόκ αναμένεται να έχει ανατολικούς και νοτιοανατολικούς ανέμους μαζί με υψηλότερους επίπεδα υγρασίας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, μέτρια ψυχροί άνεμοι θα τυλίξουν τις βόρειες περιοχές, οδηγώντας σε χαμηλότερες θερμοκρασίες στα βορειοανατολικά. Σε ορισμένες περιοχές ενδέχεται να σημειωθεί βροχή προτού μειωθεί σταδιακά. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένεται να κάνει την επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη του χειμώνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Στην Ταϊλάνδη, ο χειμώνας θεωρείται ότι έφτασε όταν η χαμηλότερη θερμοκρασία παραμένει κάτω από τους 23 βαθμούς Κελσίου. Εκτός από την καθυστερημένη έναρξη, ο κ. Somkhuan ανέφερε ότι ο φετινός χειμώνας θα ήταν συγκριτικά λιγότερο κρύος από ότι συνήθως. Η πιο κρύα περίοδος αναμένεται να είναι από τις αρχές Δεκεμβρίου έως τα τέλη Ιανουαρίου, με τη μέση θερμοκρασία να κυμαίνεται από 21 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.