Η φάλαινα Omura παρατηρήθηκε στο Phang Nga – ΒΙΝΤΕΟ

Phang Nga -

Μια φάλαινα Omura εντοπίστηκε στο Εθνικό Πάρκο Surin στην περιοχή Khura Buri.

Ένα βίντεο κλιπ δημοσιεύτηκε στο Facebook για τη φάλαινα από τον Nawa Bintea. Ένα σκάφος ταξίδευε στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Surin την Πέμπτη (26 Οκτωβρίουth) όταν η φάλαινα Omura εμφανίστηκε μπροστά στη βάρκα. Το προσωπικό του Εθνικού Πάρκου Surin είπε ότι η φάλαινα Omura σπάνια συναντάται εδώ.

Η φάλαινα Omura ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από τον Ιάπωνα επιστήμονα Hideo Omura πριν από 20 χρόνια και στη συνέχεια πήρε το όνομά του. Κινδυνεύει με εξαφάνιση και αναφέρεται ως προστατευόμενο είδος στην Ταϊλάνδη.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.