Η αστυνομία αναζητά κρατούμενο που δραπέτευσε από το νοσοκομείο Nakhon Si Thammarat

Nakhon Si Thammarat, Νότια Ταϊλάνδη–

Η αστυνομία αναζητά έναν Ταϊλανδό κρατούμενο που δραπέτευσε ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στο Nakhon Si Thammarat.

Το Τμήμα Σωφρονιστικών Σωμάτων εξέδωσε ανακοίνωση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για την απόδραση. Δήλωσαν ότι ο κρατούμενος είναι ο κ. Chaowalit Thongduang, 37 ετών. Έχει καταδικαστεί σε 21 χρόνια φυλάκιση στην επαρχιακή φυλακή Phatthuang για αδικήματα κλοπής και πυροβόλων όπλων. Αργότερα μεταφέρθηκε στην επαρχιακή φυλακή Nakhon Si Thammarat αφού κατηγορήθηκε για δραστηριότητες που μοιάζουν με μαφία μέσα στη φυλακή. Τώρα είναι φυλακισμένος σχεδόν ένα χρόνο.

Το τμήμα σωφρονιστικών ειδών ειδοποιήθηκε από τις επαρχιακές φυλακές Nakhon Si Thammarat νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ο κρατούμενος νοσηλευόταν για οδοντιατρική εργασία στο νοσοκομείο Maharaj Nakhon Si Thammarat. Φέρεται να λιποθύμησε και χρειάστηκε να εισαχθεί στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της οδοντιατρικής του εργασίας, αλλά στη συνέχεια δραπέτευσε από το νοσοκομείο τη νύχτα.

Το Τμήμα Σωφρονιστικών Σωμάτων προσφέρει 100,000 μπατ σε όποιον δώσει λεπτομέρειες που οδηγούν στη σύλληψη του δραπέτη κρατουμένου.

Το Τμήμα Σωφρονιστικών Υπηρεσιών εξέδωσε αργότερα άλλη ανακοίνωση την Τρίτη (24 Οκτωβρίου). Η ανακοίνωση ανέφερε ότι ο διοικητής της επαρχιακής φυλακής Nakhon Si Thammarat και τρεις αξιωματικοί στη φυλακή μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Σωφρονιστικών Σωμάτων ενώ συνεχίζεται η έρευνα για το πώς ο κρατούμενος δραπέτευσε από το νοσοκομείο και αν είχε βοήθεια.

Ο Διοικητής της Επαρχιακής Φυλακής του Surat Thani φροντίζει τώρα την επαρχιακή φυλακή Nakhon Si Thammarat.

Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.