Θαλάσσια χελώνα σώθηκε αφού κόλλησε σε ένα δίχτυ στο Phang Nga

Phang Nga -

Μια πράσινη θαλάσσια χελώνα διασώθηκε αφού είχε κολλήσει σε ένα κουτί με δίχτυα στο Εθνικό Πάρκο Surin στην περιοχή Khura Buri.

Το προσωπικό του Εθνικού Πάρκου Surin είπε στο Phuket Express ότι την Τρίτη (24 Οκτωβρίουth) ενώ περιπολούσαν στην περιοχή του εθνικού πάρκου, εντόπισαν κάποιο πλωτό αλιευτικό εξοπλισμό. Μέσα στο διχτυωτό κουτί βρήκαν μια μεγάλη πράσινη θαλάσσια χελώνα. Η θαλάσσια χελώνα σώθηκε από το δίχτυ και απελευθερώθηκε πίσω στη θάλασσα με ασφάλεια

Οι ομάδες διάσωσης είπαν ότι οι πράσινες θαλάσσιες χελώνες μπορούν να ζυγίζουν έως και 200 ​​κιλά και να φτάσουν στην ηλικία των 80 ετών. Η τροφή τους είναι φύκια και μέδουσες. Μερικές φορές, δυστυχώς, τρώνε πλαστικό καθώς μοιάζει με ζελέ. Όταν το πλαστικό είναι κολλημένο σε ένα κουτί διχτυού ψαρέματος, μπορεί να προσελκύσει τις χελώνες, νομίζοντας ότι ήταν ζελέ, στη συνέχεια κολλάει στο κουτί του διχτυού ψαρέματος.

Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.