Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Επιτρέπεται στους Ρώσους να μείνουν έως και 90 ημέρες χωρίς βίζα και πολλά άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την τελευταία εβδομάδα, Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023, έως Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!

  1. Το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin, ενέκρινε στις 16 Οκτωβρίου 2023 τη διαμονή των Ρώσων τουριστών έως και 90 ημέρες, αυξημένη από 30 ημέρες, σε πρόγραμμα χωρίς βίζα.

Οι τουριστικοί πράκτορες στην Πατάγια λένε ότι ανησυχούν για το πρόγραμμα επέκτασης βίζας της Ταϊλάνδης για τους Ρώσους τουρίστες, καθώς φοβούνται ότι θα μπορούσε να φέρει εισροή παράνομων εργαζομένων που θα μπορούσαν να κλέψουν τις δουλειές των Ταϊλανδών. Αντίθετα, οι φορείς εκμετάλλευσης στο Πουκέτ πιστεύουν ότι το πρόγραμμα θα συνεισφέρει επιπλέον έσοδα στη χώρα.

2. Το εθνικό πάρκο Similan και το εθνικό πάρκο Mu Ko Surin στο Phang Nga άνοιξαν ξανά μετά από πολλούς μήνες κλεισίματος για τον τουρισμό.

Πολλοί Ταϊλανδοί και ξένοι τουρίστες επισκέφτηκαν νησιά και στα δύο εθνικά πάρκα την πρώτη ημέρα μετά την επαναλειτουργία την Κυριακή (15 Οκτωβρίουth).

3. Ο διαβόητος ύποπτος σε μια υπόθεση κυνηγιού μαύρου πάνθηρα, ο Premchai Karnasuta, εγκρίθηκε για μείωση ποινής και αφέθηκε ελεύθερος στις 17 Οκτωβρίου 2023, χωρίς να διαθέτει συσκευή EM λόγω διαβήτη.

Στις 4 Φεβρουαρίου 2018, ο Premchai και οι φίλοι του συνελήφθησαν στη φωτιά τους στο Thungyai Naresuan Wildlife Sanctuary στο Thong Pha Phum, στο Kanchanaburi, επειδή κυνηγούσαν άγρια ​​ζώα: 1 μαύρο πάνθηρα, 1 φασιανό Kalij και 1 ελάφι που γαβγίζει.

4. Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin προσκάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για επίσημη επίσκεψη στην Ταϊλάνδη το επόμενο έτος.

Η αντίδραση σε αυτή την πρόσκληση ήταν πολύ ανάμεικτη στις πλατφόρμες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

5. Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin προέτρεψε να απομακρυνθούν όλοι οι Ταϊλανδοί εργαζόμενοι στο Ισραήλ που θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, Οκτωβρίου 2023, αυξάνοντας περισσότερες πτήσεις.

Ο αριθμός των νεκρών στην Ταϊλάνδη στο Ισραήλ έχει αυξηθεί σε τουλάχιστον 30 από τις 22 Οκτωβρίου 2023.

6. Στις 21 Οκτωβρίου 2023, σχετικά με την υπόθεση του κ. Thaksin Shinawatra, πρώην πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης, ήταν υποδειγματικός τρόφιμος σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και επί του παρόντος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο της Αστυνομίας.

Ωστόσο, η περίοδος ανάρρωσης θα επέτρεπε σε κάποιον να μείνει έως και 60 ημέρες, η προθεσμία ήταν στις 22 Οκτωβρίου 2023.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.