Απαγορεύτηκαν οι πωλήσεις αλκοόλ για το τέλος της Βουδιστικής Σαρακοστής αυτή την ερχόμενη Κυριακή

Ταϊλάνδη -

Το τέλος της Βουδιστικής Σαρακοστής φέτος θα είναι την Κυριακή 29 Οκτωβρίουth όταν θα απαγορευθούν οι πωλήσεις αλκοόλ σε όλη τη χώρα για 24 ώρες.

Το τέλος της Βουδιστικής Σαρακοστής που ονομάζεται επίσης «Awk Phansa» στα Ταϊλανδικά πέφτει τη 15η ημέρα της 11ης σελήνης που αυξάνεται. Η ημέρα σηματοδοτεί το τέλος της περιόδου των βροχών για τους μοναχούς που θα ολοκληρώσουν τα τρίμηνα καταφύγια.

Οι πωλήσεις αλκοόλ θα απαγορευθούν για 24 ώρες σε όλη τη χώρα στο τέλος της Βουδιστικής Σαρακοστής, εκτός από τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών στα διεθνή αεροδρόμια σύμφωνα με τον Νόμο για τον Έλεγχο του Αλκοόλ. Όποιος παραβαίνει το νόμο θα τιμωρηθεί με πρόστιμο έως και 10,000 μπατ ή φυλάκιση έως έξι μήνες ή και τα δύο.

Το τέλος της Βουδιστικής Σαρακοστής είναι μία από τις πέντε κύριες Βουδιστικές Ημέρες που είναι η Makha Bucha, η Visakha Bucha, η Asarnha Bucha και η Khao Pansa (Αρχή της Βουδιστικής Σαρακοστής).

Η επίσημη απαγόρευση είναι από τα μεσάνυχτα έως τα μεσάνυχτα, η οποία θα ισχύει από το βράδυ του Σαββάτου, 28, έως το βράδυ της Κυριακής 29/Δευτέρα πρωί.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.