Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης επιδιώκει ισχυρότερους δεσμούς με τη Σαουδική Αραβία

Εθνικός-

Στις 10:30 π.μ., στις 21 Οκτωβρίου 2023, ο κ. Srettha Thavisin, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, αποκάλυψε δημόσια μια συνάντηση με τον Ταϊλανδό Πρέσβη στη Σαουδική Αραβία. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν σε θέματα γεωργίας, εμπορίου και επενδύσεων.

Η Ταϊλάνδη επιθυμούσε να ενισχύσει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία και να αυξήσει ακόμη περισσότερο το διεθνές εμπόριο και τις επενδύσεις.

Η Σαουδική Αραβία είχε σημάδια αυξανόμενης ευμάρειας από τις συναλλαγές πετροχημικών και πετρελαίου που αποτελούσαν μεγάλες περιοχές επενδυτικού χαρτοφυλακίου.

Ο Srettha αναγνώρισε τη σημασία της προώθησης των επενδύσεων σε μεγάλα έργα της Ταϊλάνδης, όπως τα έργα ηλεκτρικών τρένων και η προτεινόμενη «Γέφυρα γης της Ταϊλάνδης», στην οποία κάθε επιχειρηματικός τομέας πρέπει να βρίσκεται στην ίδια σελίδα.

Διαβάστε το πρόσφατο άρθρο σχετικά με τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης που έδωσε πλήρη υποστήριξη στη Σαουδική Αραβία που φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ωστόσο, εντός των ορίων της δυνατότητας, ο Υπουργός Γεωργίας και Συνεταιρισμών της Ταϊλάνδης μαζί με τον ιδιωτικό τομέα θα ήθελε να πραγματοποιήσει μελλοντική συζήτηση σχετικά με τη γεωργία και την κτηνοτροφία με τους ιδιωτικούς τομείς της Σαουδικής Αραβίας: SALIC και SABIC. Απαντώντας στο αίτημα της Ταϊλάνδης, η SALIC και η SABIC χαιρέτισαν με χαρά την πρόσκληση και υποστήριξαν με χαρά τη διεθνή συνεργασία.

Η ακριβής ημερομηνία των συζητήσεων δεν είναι ακόμη οριστική.

Η SABIC είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς γεωργικών χημικών στον κόσμο στον οποίο ο ιδιωτικός επιχειρηματικός τομέας της Ταϊλάνδης παρέχει τακτική υποστήριξη.

Ο Srettha σχολίασε επίσης τη μεγάλη υποστήριξη από τον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα της Σαουδικής Αραβίας και προσπάθησε να δημιουργήσει περαιτέρω στενή σχέση μαζί τους.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.