Έρευνα δείχνει ότι οι περισσότεροι Ταϊλανδοί διαφωνούν με τις μεταγενέστερες ώρες κλεισίματος των επιχειρήσεων νυχτερινής διασκέδασης

Εθνική -

Σύμφωνα με τα ευρήματα της πρόσφατης έρευνας Nida Poll, οι περισσότεροι πολίτες της Ταϊλάνδης αντιτίθενται στην ιδέα της κυβέρνησης να παρατείνει τις ώρες κλεισίματος της νυχτερινής ζωής της χώρας από τις 2 π.μ. στις 4 το πρωί.

Η έρευνα, που διεξήχθη από το Εθνικό Ινστιτούτο Διοίκησης Ανάπτυξης, γνωστή ως Nida Poll, πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως τις 19 Οκτωβρίου. Τα ευρήματα βασίστηκαν σε τηλεφωνικές συνεντεύξεις με 1,310 Ταϊλανδούς σε εθνικό επίπεδο, ηλικίας 20 ετών και άνω, που αντιπροσωπεύουν διάφορα επίπεδα εκπαίδευσης, επαγγέλματα και εισοδήματα.

Η έρευνα είχε ως στόχο να συγκεντρώσει τις απόψεις των Ταϊλανδών για το Σχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών να παρατείνει το νόμιμο ωράριο λειτουργίας των χώρων διασκέδασης κατά δύο επιπλέον ώρες, επιτρέποντάς τους να λειτουργήσουν έως τις 4 το πρωί σε μια προσπάθεια τόνωσης της οικονομίας.

Η έρευνα που κυκλοφόρησε στις 22 Οκτωβρίου, αποκάλυψε ότι περίπου το 41.76% των 1,310 ερωτηθέντων πίστευε ότι οι χώροι νυχτερινής διασκέδασης πρέπει να τηρούν την υπάρχουσα ώρα κλεισίματος των 2 π.μ., καθώς δεν είναι πολύ αργά το βράδυ. Αντίθετα, μόνο το 23.66% είπε ότι θα πρέπει να τους επιτραπεί να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι τις 4 το πρωί, αλλά αυστηρά σε περιοχές δημοφιλείς στους τουρίστες.

Επιπλέον, το 8.32% πρότεινε ότι οι χώροι πρέπει να κλείνουν πριν από τις 2 π.μ. και το 4.35% δήλωσε ότι οι νυχτερινοί χώροι ψυχαγωγίας στην Ταϊλάνδη δεν θα έπρεπε να υπάρχουν καθόλου. Εν τω μεταξύ, το 17.56% είπε ότι οι ώρες κλεισίματος των χώρων διασκέδασης θα πρέπει να είναι στις 4 π.μ. σε όλη τη χώρα.

Μεταξύ των ερωτηθέντων, ωστόσο, μια μικρή πλειοψηφία, ή 55.65%, δήλωσε ότι δεν έχει επισκεφτεί ποτέ κανένα νυχτερινό κέντρο, ενώ οι υπόλοιποι ανέφεραν ότι το έκαναν στο παρελθόν.

Όσον αφορά τη συχνότητα των επισκέψεών τους τους τελευταίους δώδεκα μήνες, το 57.66% όσων είχαν επισκεφτεί νυχτερινά κέντρα δήλωσαν ότι δεν είχαν πάει καθόλου τον περασμένο χρόνο. Εν τω μεταξύ, το 33.22% είπε ότι πήγαινε περιστασιακά, το 4.13% επισκεπτόταν μία φορά το μήνα, το 2.58% πήγαινε μία φορά την εβδομάδα, το 2.07% σύχναζε τρεις έως πέντε ημέρες την εβδομάδα και το 0.34% πήγαινε κάθε μέρα.

Όταν ρωτήθηκαν αν πιστεύουν ότι η παράταση του ωραρίου λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων θα ενίσχυε τα έσοδα από τον τουρισμό κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης, το 54.43% όλων των ερωτηθέντων εξέφρασε αμφιβολίες, ενώ το 44.27% πίστευε ότι θα το έκανε. Το υπόλοιπο 1.30% είτε δεν είχε άποψη είτε δεν ενδιαφέρθηκε.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.