Καταπληκτική βροχή μετεωριτών στους ουρανούς της Ταϊλάνδης απόψε

Εθνικός-

Από τις 21 έως τις 22 Οκτωβρίου 2023, ετοιμαστείτε για ένα ουράνιο θέαμα, καθώς η βροχή των μετεωριτών του Ωρίωνα κοσμεί τον νυχτερινό ουρανό απόψε, την πιο φωτεινή βροχή μετεωριτών του χρόνου.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Αστρονομικών Ερευνών της Ταϊλάνδης (NARIT) συνιστά να παρακολουθήσετε αυτήν την έναστρη εκπομπή από τις 10:30 το βράδυ του Σαββάτου έως νωρίς το πρωί της Κυριακής. Οι μετεωρίτες θα είναι στα πιο φωτεινά τους μετά τις 11:30 μόλις δύσει το φεγγάρι, παρέχοντας βέλτιστες συνθήκες θέασης.

Αυτό το ετήσιο φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί σε όλη την Ταϊλάνδη από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως τις αρχές Νοεμβρίου, συνιστάται να βρείτε σκοτεινές, απαλλαγμένες από φως περιοχές για την καλύτερη εμπειρία.

Οι Ωριωνίδες προέρχονται από συντρίμμια που άφησε πίσω του ο κομήτης του Χάλεϋ, ο οποίος περιφέρεται στο εσωτερικό του ηλιακού συστήματος κάθε 76 χρόνια. Όταν ο κομήτης πλησιάζει τον Ήλιο, απελευθερώνει σωματίδια σκόνης και αερίων. Αυτά τα σωματίδια διασκορπίζονται σε ένα ρεύμα που συναντά η Γη κάθε Οκτώβριο. Με την είσοδο στην ατμόσφαιρά μας, τα σωματίδια της σκόνης καίγονται, παράγοντας τις φωτεινές λωρίδες φωτός που βλέπουμε ως μετεωρίτες.

Πήραν το όνομά τους από τον αστερισμό του Ωρίωνα, αυτοί οι μετεωρίτες φαίνεται να προέρχονται κοντά στο φωτεινό αστέρι του αστερισμού, τον Betelgeuse. Το NARIT προτείνει ότι οι παρατηρητές ουρανού θα μπορούσαν να τραβήξουν εκπληκτικές φωτογραφίες της βροχής μετεωριτών δίπλα σε λαμπρά αστέρια όπως ο Σείριος και ο Μπετελγκέζ.
Ωστόσο, αν θέλετε να δείτε τον ίδιο τον κομήτη του Χάλεϋ, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι το 2061 όταν θα κάνει την επόμενη κοντινή του προσέγγιση στον Ήλιο. Απολαύστε το ουράνιο σόου αυτό το Σαββατοκύριακο και αξιοποιήστε στο έπακρο αυτό το φαντασμαγορικό γεγονός.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/