Οι ηγέτες της Κίνας και της Ταϊλάνδης χτίζουν στενότερες σχέσεις στη συνάντηση του Πεκίνου

Εθνικός-

Στις 19 Οκτωβρίου 2023, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, κ. Settha Thavisin, και ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Xi Jinping, πραγματοποίησαν διπλωματική συνάντηση στο Πεκίνο της Κίνας.

Και οι δύο ηγέτες τόνισαν τη μακροχρόνια φιλία και συνεργασία μεταξύ της Ταϊλάνδης και της Κίνας ως στενών συγγενών, αποκαλώντας τους εαυτούς τους «Αδελφότητα».

Ο Σέτθα και ο Κινέζος ηγέτης Σι τόνισαν τη στρατηγική και στενή φύση των ταϊλανδο-κινεζικών σχέσεων, προωθώντας συνεχείς ανταλλαγές υψηλού επιπέδου και ενισχύοντας μια ισχυρή βάση για τους διπλωματικούς δεσμούς τους. Ο Settha προσέφερε πρόσκληση στον Πρόεδρο Xi να επισκεφθεί για την 50ή επέτειο των επίσημων διπλωματικών σχέσεων το 2025, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ταϊλάνδη για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη συνάντηση, οι δύο πλευρές συζήτησαν διάφορα βασικά θέματα. Ο Σέτθα τόνισε τη σημασία του τουρισμού ως πολιτικής που μπορεί να προσφέρει γρήγορα οφέλη και προσωρινές εξαιρέσεις θεώρησης για τους Κινέζους υπηκόους.
Ο Σέτθα εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του για τους Κινέζους τουρίστες που έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν το περιστατικό πυροβολισμών στο Siam Paragon, τονίζοντας την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης στα θύματα και τη δίωξη του δράστη.

Επιπλέον, ο Settha τόνισε τη σημασία της διασφάλισης της ασφάλειας των διεθνών τουριστών και πρότεινε συζητήσεις σχετικά με τις αμοιβαίες εξαιρέσεις από τη βίζα.
Όσον αφορά τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, η Κίνα επιβεβαίωσε τη συνεργασία της με την Ταϊλάνδη για την εξάλειψη των διεθνικών εγκλημάτων που επηρεάζουν και τις δύο χώρες, συμπεριλαμβανομένου του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, της τηλεφωνικής απάτης, της εμπορίας ανθρώπων και του εμπορίου ναρκωτικώνING.


Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Xi, ο Settha προχώρησε στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας για την εναρκτήρια Σύνοδο Κορυφής ASEAN-Αραβικών Κρατών για να συμμετάσχει περαιτέρω σε διπλωματικές συζητήσεις μεταξύ 20ης και 21ης ​​Οκτωβρίου 2023.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/