Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης σκοπεύει να εκκενώσει 600 Ταϊλανδούς καθημερινά από το Ισραήλ

ΠΕΚΙΝΟ (NNT) – Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin παραχώρησε συνέντευξη στο Πεκίνο της Κίνας, δηλώνοντας λυπημένος για τα νέα για τον θάνατο ενός ακόμη Ταϊλανδού πολίτη στο Ισραήλ, καθώς ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον στους 30.

Υπό το πρίσμα αυτό, η κυβέρνηση συνεργάζεται με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για να επιταχύνει την εκκένωση των Ταϊλανδών εργαζομένων στην περιοχή που έχει προκληθεί από τον πόλεμο.

Ο Πρωθυπουργός Srettha είπε: «Προς το παρόν, είμαστε σε θέση να πετάμε κατά μέσο όρο 400 Ταϊλανδοί την ημέρα και αναμένουμε ότι ο αριθμός θα αυξηθεί σε 600 άτομα καθημερινά. Είμαστε βέβαιοι ότι θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε όλους τους Ταϊλανδούς που έχουν ζητήσει επιστροφή μέχρι το τέλος αυτού του μήνα».

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης προέτρεψε επίσης τους αναποφάσιστους Ταϊλανδούς να λάβουν μια απόφαση τώρα για την ασφάλειά τους, καθώς η κατάσταση είναι πιθανό να παραταθεί.

«Θέλω οι Ταϊλανδοί στο Ισραήλ να πάρουν μια απόφαση τώρα και να επιστρέψουν σπίτι. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη και θα κάνει ό,τι μπορεί για να μεταφέρει τους ανθρώπους έξω όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με ασφάλεια. Το Υπουργείο Εξωτερικών θα συντονιστεί με την πρεσβεία για την παροχή πτήσεων για να μεταφερθούν οι Ταϊλανδοί σε ασφαλή περιοχή πριν τους πετάξουν πίσω στη χώρα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Srettha.

Ο Πρωθυπουργός Σρέθα συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Αντίνιο Γκουτέρες και ηγέτες πολλών χωρών. Όλοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κλιμάκωση της βίας στο Ισραήλ και εξέφρασαν την ελπίδα ότι η σύγκρουση θα τελειώσει σύντομα.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.