Ισχυρός τουρισμός στο Πουκέτ αλλά παρατηρείται πτώση στους Ισραηλινούς τουρίστες, οι επιχειρήσεις του Πουκέτ υποστηρίζουν το κλείσιμο αργά τη νυχτερινή ζωή

Πουκέτ -

Το Πουκέτ έχει δημιουργήσει 370 δισεκατομμύρια μπατ από τον τουρισμό σε περίπου οκτώ μήνες, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουρισμού του Πουκέτ.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουρισμού του Πουκέτ κ. Thanet Tantipiriya είπε στα Thai Media: «Τους τελευταίους οκτώ μήνες, το Πουκέτ έχει δημιουργήσει περίπου 370 δισεκατομμύρια μπατ. Ο αριθμός των τουριστών σημειώνει αύξηση 40 τοις εκατό από έτος σε έτος σε σύγκριση με το 2019, πριν από τον Covid-19».

«Περίπου το 80 τοις εκατό των δωματίων των ξενοδοχείων έχουν κρατηθεί κατά τη διάρκεια αυτής της επερχόμενης υψηλής περιόδου, ειδικά σε ξενοδοχεία κοντά σε παραλίες. Το ποσοστό πληρότητας κατά τη διάρκεια του τρέχοντος Φεστιβάλ Χορτοφαγίας είναι περίπου 67 με 74 τοις εκατό στις τουριστικές περιοχές». πρόσθεσε ο Thanet.

«Επιπλέον, υπήρξαν πολλές απευθείας πτήσεις από το Ισραήλ προς το Πουκέτ από την εποχή του Phuket Sandbox (Ένα πρόγραμμα για τουρίστες σε καραντίνα κατά τη διάρκεια του Covid, στο οποίο το Ισραήλ ήταν μια από τις πρώτες χώρες που συμμετείχε σε μεγάλο βαθμό). Ωστόσο, ο αριθμός των Ισραηλινών τουριστών μειώθηκε κατά περίπου 40 τοις εκατό μετά το ξέσπασμα του πολέμου με τη Χαμάς». εξήγησε ο Θανέτ.

Ο Thanet δήλωσε επίσης ότι η τουριστική ένωση στο Πουκέτ υποστηρίζει μια νόμιμη ώρα κλεισίματος στις 4 π.μ. για χώρους νυχτερινής διασκέδασης, αλλά τόνισε ότι η χωροθέτηση θα πρέπει να αναθεωρηθεί και να εφαρμοστεί σωστά για να εξισορροπήσει τις ζώνες ψυχαγωγίας με τις κατοικημένες περιοχές και να μην ενοχλεί τους ανθρώπους που κοιμούνται ή εργάζονται.

Ο Thanet δήλωσε ότι το Πουκέτ ήταν μια τουριστική περιοχή για όλους και είχε κάνει το λάθος στο παρελθόν προσπαθώντας να επικεντρωθεί είτε σε τουρίστες που είναι φιλικοί προς την οικογένεια είτε σε τουρίστες για πάρτι, ενώ στην πραγματικότητα και οι δύο ομάδες απολάμβαναν το Πουκέτ αλλά είχαν πολύ διαφορετικό τρόπο ζωής και υπόβαθρο. Το Πουκέτ έπρεπε να είναι σε θέση να προσαρμοστεί και στις δύο τουριστικές ομάδες χωρίς να προκαλεί καμία τριβή μεταξύ τους. Αυτό θα ωφελούσε καλύτερα το Πουκέτ, τις επιχειρήσεις και τους τουρίστες, κατέληξε ο Thanet.

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.