Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Ταϊλανδοί εργάτες φτάνουν στο σπίτι από το Ισραήλ και πολλά άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την τελευταία εβδομάδα, Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023, έως Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!

  1. Ο δεύτερος δορυφόρος παρατήρησης της γης της Ταϊλάνδης, γνωστός ως THEOS-2, εκτοξεύτηκε στο διάστημα στις 9 Οκτωβρίου 2023 από ένα όχημα εκτόξευσης VEGA από την εξέδρα εκτόξευσης του Διαστημικού Κέντρου της Γουιάνας στη Γαλλική Γουιάνα, Νότια Αμερική.

Προηγουμένως, ο δορυφόρος είχε προγραμματιστεί για εκτόξευση στις 7 Οκτωβρίου, αλλά υπήρχαν συστημικά ζητήματα που επηρέαζαν ορισμένα στοιχεία του εξοπλισμού. Ως εκ τούτου, η εκτόξευση του δορυφόρου αναβλήθηκε.

2. Ο καταζητούμενος πρώην δήμαρχος της Πατάγια και πρώην υπουργός Πολιτισμού της Ταϊλάνδης κ. Itthiphol Khunpluem συνελήφθη στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi μετά την άφιξή του στην Ταϊλάνδη από την Καμπότζη.

Ο Itthiphol κατηγορείται για υποτιθέμενες κατηγορίες διαφθοράς που σχετίζονται με το έργο Waterfront Condo στην Πατάγια, έναν μακροχρόνιο λευκό ελέφαντα στην προβλήτα Bali Hai.

3. Η πρώτη ομάδα Ταϊλανδών εργατών στο Ισραήλ που επέστρεψε στο σπίτι.

Περισσότεροι από 1,400 Ταϊλανδοί έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους λόγω του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

4. Ένας Σουηδός «επιχειρηματίας» βρέθηκε με τέσσερα όπλα και περισσότερες από 200 σφαίρες σε ένα σπίτι στο νησί Σαμούι, σύμφωνα με την αστυνομία της Ταϊλάνδης.

Ο Επικεφαλής Μετανάστευσης του Surat Thani, συνταγματάρχης Suppakorn Pankosol, δήλωσε στον ταϊλανδικό Τύπο ότι πολλές από τις διαδικτυακές αναρτήσεις του υπόπτου φαίνεται να απειλούν και άλλους αλλοδαπούς.

5. Αυτή την Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου, συμπληρώνονται επτά χρόνια από τον θάνατο της Αυτού Βασιλικής Μεγαλειότητας Βασιλιά Bhumibol Adulyadej (Rama IX) που πέθανε ειρηνικά το 2016.

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Nawamindra Maharaj ή τον Βασιλιά Ράμα την 9η Ημέρα Μνήμης πραγματοποιούνται σήμερα το πρωί, με μια σειρά από δραστηριότητες που εκτυλίσσονται στον τελετουργικό χώρο Sanam Luang (สนามหลวง) στην Μπανγκόκ σήμερα το πρωί.

Το μακρύ Σαββατοκύριακο έφερε πολλά αφιερώματα στο The Great Rama IX.

6. Ένα ακόμη θύμα στο Siam PaΤο ξεφάντωμα πυροβολισμών ragon αναφέρθηκε μετά από 10 ημέρες σε κώμα σε νοσοκομείο.

Η κ. Penpiwan Mitthampitak ήταν ένα από τα θύματα. Αναπαύσου εν ειρήνη.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.