Δύο άγριοι ελέφαντες ηλεκτροδοτημένοι μέχρι θανάτου από ηλεκτρικό φράχτη στο Surat Thani

Σουράτ Θάνι —

Δύο άγριοι ελέφαντες στην επαρχία Surat Thani πέθαναν από ηλεκτροπληξία όταν ήρθαν σε επαφή με ηλεκτρικό φράχτη που χτίστηκε από έναν οπωρώνα durian στην περιοχή.

Οι άτυχοι ελέφαντες, που εκτιμάται ότι είναι ηλικίας 20 έως 25 ετών και άλλοι 30 έως 35 ετών, βρέθηκαν νεκροί στο εθνικό πάρκο Tai Rom Yen στη νότια συνοικία Kanchanadit της Ταϊλάνδης, Surat Thani, στις 12 Οκτωβρίου στις 11. ΕΙΜΑΙ.

Η τοπική ομάδα κτηνιάτρων ανακάλυψε και τους δύο ελέφαντες σε έναν δρόμο μετά από κλήση από κοντινούς κατοίκους. Τα ζώα ήταν θηλυκά και αρσενικά, με βάρος 3.5 και 2.5 τόνους αντίστοιχα. Και οι δύο είχαν μπερδεμένα καλώδια γύρω από τα μπαούλα τους τα οποία συνδέονταν με ένα κοντινό σπίτι στο οποίο βρισκόταν ένας άνδρας που ονομαζόταν μόνο Jaroon, 43 ετών. Η αστυνομία του Surat Thani τον έφερε για ανάκριση.

Ο Ταϊλανδός ιδιοκτήτης οπωρώνα durian ισχυρίστηκε στην αστυνομία ότι είχε στήσει έναν ηλεκτρικό φράχτη γύρω από το περιβόλι του για να το προστατεύσει από τα άγρια ​​ζώα, αλλά σπάνια τον ενεργοποιούσε. Το απόγευμα της 11ης Οκτωβρίου, γύρω στις 6:00 μ.μ., ο Jaroon είπε ότι είχε ανοίξει το ηλεκτρικό ρεύμα.

Αργότερα, γύρω στις 11:00 την ίδια μέρα, άκουσε τις δυνατές κραυγές των ελεφάντων, αλλά δεν τόλμησε να βγει από το σπίτι του για να ερευνήσει. Ήταν μόλις στις 6:00 το πρωί της 12ης Οκτωβρίου, όταν βγήκε για να ανακαλύψει δύο νεκρούς ελέφαντες στο δρόμο.

Σύμφωνα με τον κ. Pornchai Sitthikesorn, αναπληρωτή διευθυντή του Γραφείου Διαχείρισης Περιοχών Διατήρησης, η περιοχή έχει παραχωρηθεί νόμιμα στον Jaroon από το πάρκο για γεωργικούς σκοπούς, σύμφωνα με την πολιτική της κυβέρνησης. Ωστόσο, μπορεί να κατηγορηθεί σύμφωνα με τον νόμο περί προστασίας της άγριας ζωής για πρόκληση βλάβης στους ελέφαντες.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.