Προγραμματισμένες μεταγενέστερες ώρες κλεισίματος από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης για επιχειρήσεις νυχτερινής διασκέδασης που αμφισβητούνται από θύματα οδήγησης σε κατάσταση μέθης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΗΝ ΟΔΗΓΕΙΣ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΙΔΡΥΜΑ

Εθνική -

Μια ομάδα ακτιβιστών και θυμάτων κατά της οδήγησης υπό την επήρεια μέθης ζήτησε από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να ακυρώσει το σχέδιό της για παράταση του ωραρίου κλεισίματος για τις επιχειρήσεις ψυχαγωγίας.

Την Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου, μέλη της ομάδας Drink No Drive, αποτελούμενη από ακτιβιστές και θύματα οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και τις οικογένειές τους, συγκεντρώθηκαν στο γραφείο του πρωθυπουργού για να εκφράσουν την αντίθεσή τους ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης να παρατείνει τις ώρες λειτουργίας για τη νυχτερινή ζωή της χώρας. .

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να παρατείνει τις ώρες κλεισίματος για τη νυχτερινή ζωή της χώρας σε ορισμένες περιοχές έως τις 4 π.μ., προκειμένου να τονώσει τον τουρισμό και την οικονομία. Ο Πρωθυπουργός Srettha έδωσε εντολή στο Υπουργείο Εσωτερικών να εντοπίσει τις κατάλληλες τοποθεσίες όπου βρίσκονται οι χώροι ψυχαγωγίας, οι οποίοι επί του παρόντος κλείνουν στις 12:2 έως τις 4:XNUMX π.μ. σε επίσημες ζώνες ψυχαγωγίας, θα μπορούσαν ενδεχομένως να λειτουργήσουν μέχρι τις XNUMX το πρωί.

Οι επιλεγμένες πιλοτικές τοποθεσίες θα απελευθερωθούν μόλις η αστυνομία και οι επιχειρηματίες ολοκληρώσουν την προετοιμασία των πρωτοκόλλων ασφαλείας και των λειτουργικών διαδικασιών, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Anutin Charnvilakul. Δημοφιλείς τουριστικές και ψυχαγωγικές περιοχές όπως η Patong και η Pattaya είναι πιθανό να είναι στην κορυφή της λίστας και Οι ιδιοκτήτες τοπικών επιχειρήσεων έχουν δείξει ισχυρή υποστήριξη για τις προτάσεις.

Ωστόσο, η ομάδα Drink No Drive πίεσε την κυβέρνηση να πατήσει φρένο σε αυτήν την ιδέα, λέγοντας ότι οι περισσότερες ώρες κατανάλωσης θα οδηγούσαν μόνο σε περισσότερο χάος, συμπεριλαμβανομένων των θανάτων στους δρόμους, της ρύπανσης και των ποσοστών εγκληματικότητας.

Οι καταγγέλλοντες, ορισμένοι κάθονται σε αναπηρικά καροτσάκια, υποστήριξαν ότι η Ταϊλάνδη έχει πολύ πιο πολύτιμα αξιοθέατα παρά τη νυχτερινή της ζωή, όπως όμορφους τουριστικούς προορισμούς, πλούσιους πολιτισμούς ή street food.

Αντί να δώσει προτεραιότητα στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας, η ομάδα προέτρεψε την κυβέρνηση να επικεντρωθεί στην ενίσχυση και την προώθηση των παραπάνω πτυχών της χώρας, προκειμένου να ωφεληθεί ένα ευρύτερο τμήμα του πληθυσμού. Η ομάδα διαφώνησε με εξαιρέσεις ακόμη και για δημοφιλείς περιοχές νυχτερινής διασκέδασης όπως η Pattaya, λέγοντας ότι αυτό θα οδηγούσε σε άλλες περιοχές να ζητούν εξαιρέσεις ή επεκτάσεις και ότι ήταν καλύτερο να υπάρχει μια συνεπής πολιτική.

Όσον αφορά τους τουρίστες, η ομάδα ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει επίσης προτεραιότητα στην ασφάλειά τους, καθώς υπάρχουν συνεχείς περιστατικά πρόσφατα που διαβρώνουν την εμπιστοσύνη των επισκεπτών.

Στατιστικά στοιχεία από το Κέντρο Δεδομένων Ατυχημάτων της Ταϊλάνδης δείχνουν ότι υπήρξαν 443 αλλοδαποί υπήκοοι που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα στην Ταϊλάνδη από τις αρχές του 2023 έως τον Οκτώβριο. Επιπλέον, περισσότερα από 16,888 άτομα τραυματίστηκαν.

Από τις 10 Οκτωβρίου 2023, η συνολική περίληψη των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα στην Ταϊλάνδη είναι 10,916 άτομα, με 617,220 αναφερόμενους τραυματισμούς. Σύμφωνα με το κέντρο δεδομένων ατυχημάτων, η κύρια αιτία αυτών των ατυχημάτων, που αντιστοιχεί στο 25-30%, αποδίδεται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.