Εορτασμοί του Βασιλιά Ράμα της 9ης Ημέρας Μνήμης με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Εκδηλώσεις για την Ημέρα Nawamindra Maharaj ή τον Βασιλιά Ράμα την 9η Ημέρα Μνήμης πραγματοποιούνται σήμερα, με μια σειρά από δραστηριότητες που εκτυλίσσονται στον τελετουργικό χώρο Sanam Luang (สนามหลวง) στην Μπανγκόκ σήμερα το πρωί.

Ο πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών Srettha Thavisin, μαζί με τη σύζυγό του και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ξεκίνησαν την εκδήλωση με βουδιστικές προσευχές.

Μετά τις προσευχές, ο Πρωθυπουργός, μαζί με άλλους παρευρισκόμενους, συμμετείχε σε τελετουργικό αξιοκρατίας, προσφέροντας ελεημοσύνη σε 189 μοναχούς, αποτίοντας φόρο τιμής στον αείμνηστο Βασιλιά Bhumibol Adulyadej τον Μέγα.

Μετά την ελεημοσύνη, πραγματοποιήθηκε τελετή κατάθεσης στεφάνων στο King Rama, το 9ο Memorial Park στην οδό Phitsanulok στην περιοχή Dusit της Μπανγκόκ. Αργότερα μέσα στην ημέρα, ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του έχουν προγραμματιστεί να συναντήσουν τις Μεγαλειότητες τους τον Βασιλιά και τη Βασίλισσα για μια βασιλική τελετή στην αίθουσα Amarin Winitchai στο Μεγάλο Παλάτι.

Η κυβέρνηση έχει ορίσει επίσημα την 13η Οκτωβρίου ως την 9η Ημέρα Μνήμης του Βασιλιά Ράμα, προς τιμήν της απεριόριστης καλοσύνης του εκλιπόντος βασιλιά προς τον λαό της Ταϊλάνδης.

Φέτος σηματοδοτεί επίσης την έβδομη επέτειο από τον θάνατο του Βασιλιά Ράμα του 9ου.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.