Ένα άτομο νεκρό, επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά τη βύθιση του Sedan σε χώρο για χορτοφαγικό φεστιβάλ στην πόλη του Πουκέτ

Πουκέτ -

Ένα άτομο δηλώθηκε νεκρό στο σημείο, ενώ τουλάχιστον επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένα σεντάν έπεσε στον χώρο του φεστιβάλ για χορτοφάγους στην πόλη του Πουκέτ λίγες μέρες πριν από την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ.

Η αστυνομία του Πουκέτ ειδοποιήθηκε για το ατύχημα την Πέμπτη (12 Οκτωβρίουth) απόγευμα στην οδό Ranong στο Talad Nuea. Ο δρόμος είναι ένας πολύ στενός μονόδρομος γεμάτος με χορτοφάγους πωλητές φεστιβάλ πίσω από τον ναό Kajorn Rangsan (Ναός Nuea) στην πόλη του Πουκέτ.

Η περιοχή είναι όπου διεξάγεται το περίφημο χορτοφαγικό φεστιβάλ του κινεζικού ναού Jui Tui με δεκάδες πάγκους για χορτοφάγους κατά μήκος του δρόμου. Ο δρόμος είναι ακόμα ανοιχτός στην κυκλοφορία, αλλά θα είναι κλειστός για πάνω από μία εβδομάδα στις 14 Οκτωβρίου, μία ημέρα πριν ξεκινήσει επίσημα το φεστιβάλ για χορτοφάγους. Ωστόσο, πολλοί πάγκοι με φαγητό έχουν ήδη στηθεί με χορτοφαγικά τρόφιμα και ήδη λειτουργούσαν καθώς ορισμένοι κάτοικοι έχουν ήδη ξεκινήσει τη χορτοφαγική τους νηστεία. Ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επέκριναν τους αρμόδιους αξιωματούχους ότι κρατούν τον δρόμο ανοιχτό παρά τον περιορισμένο χώρο για κίνηση και πολλούς πεζούς και πάγκους.

Το ετήσιο Φεστιβάλ Χορτοφαγίας του Πουκέτ θα πραγματοποιηθεί για εννέα ημέρες ξεκινώντας αυτό το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Φέτος το φεστιβάλ θα είναι από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 23 Οκτωβρίου 2023.

Στο σημείο έφτασαν οι ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης και το Phuket Express και διαπίστωσαν ότι ένα άτομο, ο οποίος ήταν ένας άγνωστος άνδρας, 49 ετών, διαπιστώθηκε ο θάνατος στη σκηνή μπροστά από μια Mercedes Benz. Τουλάχιστον επτά άλλοι τραυματίστηκαν διάφορα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Vachira Phuket. Σε κοντινή απόσταση, οι ομάδες διάσωσης βρήκαν τρία κατεστραμμένα αυτοκίνητα, περίπου επτά μοτοσικλέτες, και πολλοί πάγκοι με τρόφιμα υπέστησαν επίσης ζημιές.

Η γυναίκα οδηγός σεντάν που κατηγορείται για την πρόκληση του ατυχήματος, η κυρία Aroon Thongsarn, 62 ετών, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της πόλης του Πουκέτ για περαιτέρω νομικές ενέργειες.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης του Πουκέτ, συνταγματάρχης Pratueng Phonmana είπε στο Phuket Express ότι το σεντάν που οδηγούσε η κυρία Aroon προσέκρουσε πρώτα σε μια μοτοσικλέτα στην αριστερή πλευρά του οχήματός της πριν χάσει τον έλεγχο και πιθανώς πανικοβλήθηκε. Αντί να πατήσει το φρένο, η κυρία Aroon φέρεται να έσπρωξε το γκάζι και έπεσε πάνω σε άλλα οχήματα και πεζούς. Η κυρία Aroon είχε αίμα με αλκοόλ, αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν διαθέσιμα πριν από την ώρα του Τύπου.

Ο συνταγματάρχης Pratueng είπε στο Phuket Express ότι η περιοχή όπου σημειώθηκε το ατύχημα είναι διάσημη για το φεστιβάλ χορτοφαγίας όπου πολλοί ντόπιοι, Ταϊλανδοί και ξένοι τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Δεν ήταν σαφές εάν το τραγικό ατύχημα θα οδηγούσε σε αλλαγές όσον αφορά το επερχόμενο φεστιβάλ και αυτές θα κοινοποιηθούν εδώ στο The Phuket Express εάν δοθούν περισσότερες πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.