Πτώση των αριθμών τουρισμού της Ταϊλάνδης μετά το ξέσπασμα του πολέμου στο Ισραήλ

Ταϊλάνδη -

Ο Υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού στην Ταϊλάνδη αποκάλυψε πρόσφατα ότι ο αριθμός των ξένων τουριστών έχει μειωθεί μετά τα πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο στην Μπανγκόκ και τον πόλεμο στο Ισραήλ.

Η κ. Sudawan Wangsupakitkosol, Υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού της Ταϊλάνδης, δήλωσε στα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης: «Ο αριθμός των τουριστών έχει μειωθεί από την περασμένη εβδομάδα, ειδικά οι Κινέζοι που είδαν μόνο 75,093 τουρίστες να έφτασαν. Διαπιστώσαμε ότι αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένοι Κινέζοι ταξίδεψαν πριν από τη Χρυσή Εβδομάδα τους, μια σημαντική γιορτή, για να αποφύγουν τα πλήθη. Επιπλέον, ορισμένοι Κινέζοι εξακολουθούν να ανησυχούν για τους πυροβολισμούς στο Siam Paragon».

Σε ένα κρίσιμο περιστατικό στο Siam Paragon Mall της Μπανγκόκ, η αστυνομία συνέλαβε ένα 14χρονο αγόρι από την Ταϊλάνδη που είναι ύποπτο για πυροβολισμούς που οδήγησαν σε δύο θανάτους και τραυματίστηκαν τουλάχιστον πέντε άλλοι.

«Οι μεγάλες διακοπές για τους Κινέζους τελείωσαν και ένα ακόμη σχολικό εξάμηνο στην Ασία, την Ανατολική Ασία και την Ωκεανία ξεκίνησε. Ως αποτέλεσμα, ο συνολικός αριθμός ξένων τουριστών που επισκέφθηκαν την Ταϊλάνδη την περασμένη εβδομάδα ήταν 497,966, που ήταν 54,453 λιγότεροι από την προηγούμενη εβδομάδα ή μείωση περίπου 9.86%. (Από την τελευταία ενημέρωση στις 8 Οκτωβρίουth),» εξήγησε η κ. Sudawan.

«Οι πέντε κορυφαίοι ξένοι επισκέπτες είναι Μαλαισιανοί, Κινέζοι, Ινδοί, Νοτιοκορεάτες και Λάος. Οι κάτοικοι του Λάος μειώθηκαν 1.16%, οι Κινέζοι, οι Νοτιοκορεάτες, οι Μαλαισιανοί και οι Ινδοί μειώθηκαν κατά 29.47%, 26.77%, 20.43% και 8.22%. Οι τουρίστες από την Ανατολική Ασία και την Ωκεανία αναμένεται να μειώνονται συνεχώς τις επόμενες εβδομάδες, καθώς ανησυχούν για τον πόλεμο στο Ισραήλ και τις πιθανές επιπτώσεις στις πτήσεις», πρόσθεσε η κ. Sudawan.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊλάνδης ανέφερε τη Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου, ότι τουλάχιστον 12 Ταϊλανδοί που εργάζονταν στο Ισραήλ σκοτώθηκαν κατά τη στρατιωτική επίθεση της Χαμάς, ενώ οκτώ τραυματίστηκαν (δύο σε κρίσιμη κατάσταση) και 11 έχουν συλληφθεί όμηροι.

Εν τω μεταξύ, το Η τουριστική αρχή της Ταϊλάνδης και οι τουριστικοί όμιλοι της Ταϊλάνδης προτρέπουν την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να θεσπίσει απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης για τους Ινδούς υπηκόους να τους επιτρέψει να ταξιδεύουν στην Ταϊλάνδη πιο ελεύθερα όπως οι Κινέζοι υπήκοοι.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο TPN National.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/