Οι ηγέτες του τουρισμού και της φιλοξενίας της Ταϊλάνδης καλούν την κυβέρνηση να επεκτείνει το πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης στους Ινδούς τουρίστες

Ταϊλάνδη -

Οι ηγέτες της φιλοξενίας και του τουρισμού της Ταϊλάνδης προτρέπουν την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να επεκτείνει το τρέχον πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης για Κινέζους και Καζακστάν υπηκόους σε Ινδούς τουρίστες για να τονώσει τον τουρισμό.

Τα προηγούμενα άρθρα μας αναφοράς:

Ο κ. Sittiwat Chewaratanaporn, Πρόεδρος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Ταϊλάνδης (ATTA), δήλωσε ότι παρόλο που υπάρχει αρχική απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης, οι κρατήσεις εκδρομών στην Ταϊλάνδη δεν αυξήθηκαν περαιτέρω, λόγω των τουριστικών επιχειρήσεων που είχαν προηγουμένως κρατηθεί πριν από τη βίζα απαλλαγή.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2023, ο κ. Thanakorn Wangboonkongchana, Αναπληρωτής Αρχηγός του Κόμματος των Ηνωμένων Εθνών της Ταϊλάνδης, δήλωσε ότι ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέφθηκαν την Ταϊλάνδη από την 1η Ιανουαρίου έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2023 ήταν σημαντικός.

Τώρα για την ενημέρωση:

Ο Panlert Baiyoke, Πρόεδρος του Ομίλου Baiyoke Hotel and Resorts είπε στα Thai Media: «Ο αριθμός των Κινέζων τουριστών στην Ταϊλάνδη είναι ακόμα χαμηλός και όχι στο επίπεδο που περιμέναμε μετά το πρόγραμμα απαλλαγής από τη δωρεάν βίζα στα τέλη Σεπτεμβρίου. Καθώς η παραίτηση έγινε κάπως ξαφνικά χωρίς ιδιαίτερη ειδοποίηση, πολλοί Κινέζοι τουρίστες είχαν ήδη προγραμματίσει τα πρόσφατα ταξίδια τους σε άλλους προορισμούς. Οι περισσότεροι από τους σημερινούς Κινέζους τουρίστες που επισκέπτονται τώρα την Ταϊλάνδη είναι FIT (οικονομικά ανεξάρτητοι ταξιδιώτες) και όχι σε μεγάλες ομάδες περιηγήσεων. Επί του παρόντος, τα δωμάτια ξενοδοχείων στον όμιλο Baiyoke έχουν κρατήσει κατά μέσο όρο περίπου 70 τοις εκατό ποσοστά πληρότητας, που είναι περίπου το ίδιο πριν από την απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης για τους Κινέζους υπηκόους. Οι ηγέτες του κλάδου της φιλοξενίας σε όλη την Ταϊλάνδη πιστεύουν ότι χρειαζόμαστε απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης και για τους Ινδούς τουρίστες. Είναι μια μεγάλη αγορά και προς το παρόν έχουν ακόμη πάρα πολλά χαρτιά και χρεώσεις για να συμπληρώσουν για να επισκεφθούν εύκολα την Ταϊλάνδη».

Ο Chanin Vanijwongse, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Habitat, ο οποίος αναπτύσσει πολλά ακίνητα στην Μπανγκόκ και την Πατάγια, πρόσθεσε: «Θα δούμε τον αριθμό των Κινέζων και Καζακστάν τουριστών να αυξάνεται ελαφρώς κατά την υψηλή περίοδο αυτόν τον Οκτώβριο. Ωστόσο, επί του παρόντος δεν επισκέπτονται πολλοί Κινέζοι τουρίστες την Πατάγια, οι περισσότεροι από τους ξένους τουρίστες τους είναι Ρώσοι, επομένως ο αντίκτυπος της παραίτησης στον τουρισμό της Πατάγια ήταν περιορισμένος. Οι Κινέζοι τουρίστες μένουν ως επί το πλείστον στην Μπανγκόκ ή στο Πουκέτ αυτήν τη στιγμή, μεγάλο μέρος αυτού οφείλεται σε ανησυχίες για την ασφάλεια και την απροθυμία να επισκεφτούν μέρη που δεν είναι εξοικειωμένα».

«Όσο για τους πελάτες μας που νοικιάζουν συγκυριαρχίες και βίλες με πισίνα στην Πατάγια, το 70 τοις εκατό είναι Ταϊλανδοί από την Μπανγκόκ και το 30 τοις εκατό είναι αλλοδαποί. Οι περισσότεροι από τους Ρώσους αγοραστές για συγκυριαρχίες βρίσκονται στην περιοχή Wongamat και ενδιαφέρονται για μονάδες που κυμαίνονται από περίπου πέντε έως 15 εκατομμύρια μπατ. Οι περισσότεροι αγοραστές βίλας με πισίνα είναι Ευρωπαίοι, Γάλλοι και Γερμανοί. Υπάρχουν μερικοί Κινέζοι αγοραστές που ενδιαφέρονται κυρίως για πολυτελείς βίλες για 10-20 εκατομμύρια μπατ.» πρόσθεσε ο Chanin.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ακινήτων του Πουκέτ κ. Maythapong Upatisarong είπε: «Οι πωλήσεις ακινήτων στο Πουκέτ αυξάνονται σταθερά και πολλά ακίνητα πωλούνται. Πολλοί ξένοι αγοράζουν ακίνητα στο Πουκέτ ως δεύτερη κατοικία τους. Το Πουκέτ έχει πολλά διεθνή σχολεία και οι περισσότεροι πελάτες είναι Κινέζοι και Ρώσοι, αλλά οι Αυστραλοί και οι Ινδοί είναι μια αναπτυσσόμενη αγορά. Οι τιμές της γης αυξάνονται επίσης σε ορισμένες περιοχές όπως στο Cherng Talay, στο Thalang».

Τα μέσα ενημέρωσης του TPN σημειώνουν ότι δεν διευκρινίστηκε ακριβώς πώς ορισμένοι αλλοδαποί φέρεται να αγόραζαν γη και ακίνητα χωρίς διαμερίσματα, που είναι ένας πολύ περιοριστικός τομέας στη νομοθεσία της Ταϊλάνδης, αλλά οι ομιλητές από τις διάφορες ενώσεις δεν διευκρίνισαν εάν οι εν λόγω αλλοδαποί μπορεί να είχαν είχε ταϊλανδούς συζύγους ή οικογένεια.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.