Η κυβέρνηση ανακοινώνει σχέδια για τον εορτασμό της Ημέρας Μνήμης του Βασιλιά IX

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει την «Ημέρα Navamindra Maharaj», γνωστή και ως «King Rama IX the Great Memorial Day», για τις 13 Οκτωβρίου 2023, που σηματοδοτεί την 7η επέτειο από το θάνατο της Αυτού Μεγαλειότητας, του αείμνηστου Βασιλιά Bhumibol Adulyadej του Μεγάλου.

Το Γραφείο του Πρωθυπουργού, σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Γραφείο της Αστυνομίας, την Αρχή Μαζικής Μεταφοράς της Μπανγκόκ (BMTA) και το Τμήμα Ναυτιλίας, αποκάλυψε τα σχέδια της εκδήλωσης.

Στην Μπανγκόκ, οι τελετές στο χώρο τελετών Sanam Luang θα ξεκινήσουν στις 07:30 π.μ., ξεκινώντας με μια συνεδρία προσευχής και τελετή ελεημοσύνης σε 189 μοναχούς. Στο King Rama IX Memorial Park, οι κυβερνητικές υπηρεσίες, οι κρατικές επιχειρήσεις και ο ιδιωτικός τομέας μπορούν να παρουσιάσουν στεφάνια και λουλούδια από τις 06:00 π.μ. έως τις 12:00 μ.μ., ενώ το ευρύ κοινό μπορεί να το κάνει από τις 06:00 π.μ. έως τα μεσάνυχτα. Οι εγγραφές πριν από την εκδήλωση στο πάρκο θα είναι διαθέσιμες στις 12 Οκτωβρίου, από τις 08:00 π.μ. έως τις 06:00 μ.μ.

Την ημέρα της εκδήλωσης, 27 ειδικά λεωφορεία θα κινηθούν σε τέσσερις διαδρομές προς το πάρκο μνήμης από σημαντικά ορόσημα όπως το Μνημείο της Νίκης, το Εθνικό Στάδιο και τον τελετουργικό χώρο Sanam Luang. Επιπλέον, τρία λεωφορεία θα κινούνται εντός του ίδιου του πάρκου. Το Τμήμα Ναυτιλίας θα προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες πλοίων σε τρεις προβλήτες: Wat Arun, Wat Rakang και Tha Chang, από τις 06:00 π.μ. έως τις 07:00 μ.μ., με περιπολικά σκάφη να διασφαλίζουν την ασφάλεια στις θαλάσσιες διαδρομές.

Οι Μεγαλειότητες τους ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα θα προσφέρουν ευγενικά τρόφιμα και ποτά στους παρευρισκόμενους, τα οποία διανέμονται από εθελοντικά κέντρα από τις 10:00 π.μ. και μετά. Αναμνηστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης σε επαρχιακές αίθουσες ή κατάλληλους χώρους σε όλη τη χώρα, ενώ εκδηλώσεις στο εξωτερικό θα πραγματοποιηθούν σε πρεσβείες ή σε κατάλληλους χώρους. Το κοινό ενθαρρύνεται να συμμετάσχει σε αυτές τις εκδηλώσεις μνήμης για να τιμήσει την καλοσύνη του αείμνηστου μονάρχη.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.