Ο Πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης δίνει ενημέρωση για την κατάσταση στο Ισραήλ και τους Ταϊλανδούς σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν

Εθνική -

Στις 9:30 μ.μ., στις 7 Οκτωβρίου 2023, ο κ. Srettha Thavisin και ο υπουργός Οικονομικών έγραψαν στο Twitter στο «X», «Καταδικάζω την επίθεση στο Ισραήλ από τη Χαμάς. Πρόκειται για απάνθρωπες επιθέσεις που κόστισαν αθώες ζωές και προκάλεσαν πολλούς τραυματισμούς. Και, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην κυβέρνηση και τον λαό του Ισραήλ».

Ο κ. Srettha έδωσε εντολή στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Ταϊλάνδης να ετοιμάσει τα Airbus A340 και C-130 για να εκκενώσουν τους Ταϊλανδούς από την εμπόλεμη ζώνη στο Ισραήλ. Υπάρχουν περίπου 25,000 έως 30,000 Ταϊλανδοί στο Ισραήλ, σημείωσε η Srettha και κάθε πτήση επιστροφής μπορεί να εξυπηρετήσει περίπου 450 άτομα. Δεν είναι σαφές πόσοι Ταϊλανδοί θα επιλέξουν να εκκενωθούν.

Διαβάστε για τη δήλωση της Ταϊλάνδης για το περιστατικό στο Ισραήλ εδώ.

Ο κ. Srettha δήλωσε επίσης τις ανησυχίες του για έναν άγνωστο αριθμό Ταϊλανδών εργατών στο Ισραήλ που συνελήφθησαν και τραυματίστηκαν από τη Χαμάς. Επί του παρόντος, η επιβεβαίωση του ακριβούς αριθμού από Ισραηλινούς αξιωματούχους βρίσκεται σε εξέλιξη. Εύχεται σε όλους τους Ταϊλανδούς να επιστρέψουν με ασφάλεια πίσω στο σπίτι.

Από το απόγευμα της Κυριακής, 8 Οκτωβρίου 2023, ο πρωθυπουργός Srettha Thavisin δήλωσε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επιβεβαίωσε ότι δύο πολίτες της Ταϊλάνδης σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιθέσεων της Χαμάς στο Ισραήλ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Phumtham Wechayachai δήλωσε επίσης ότι οκτώ Ταϊλανδοί τραυματίστηκαν, δύο σε κρίσιμη κατάσταση και 11 ακόμη Ταϊλανδοί αιχμάλωτοι. Επιπλέον, δήλωσε ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε αναστείλει προσωρινά όλα τα άλλα καθήκοντα και επικεντρώθηκε μόνο στη βοήθεια για την εκκένωση των Ταϊλανδών που έχουν ανάγκη στο Ισραήλ και στη συνεργασία με τις ισραηλινές αρχές για να τους βοηθήσει.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/