Οι προετοιμασίες για το χορτοφαγικό φεστιβάλ του Πουκέτ ξεκινούν στα τοπικά ιερά

Πουκέτ -

Σήμερα, 8 Οκτωβρίου, πολλά ιερά στο Πουκέτ έχουν αρχίσει να καθαρίζουν και να προετοιμάζονται για το Φεστιβάλ Χορτοφαγίας, που έχει προγραμματιστεί από τις 15 έως τις 23 Οκτωβρίου 2023.

Αυτή η πρακτική είναι ιδιαίτερα εμφανής σε ορισμένα ιερά, συμπεριλαμβανομένου του Ναού Bangneow (Ίδρυμα Thep Rasi) στην περιοχή Mueang, όπου ένας σημαντικός αριθμός πιστών έχει συγκεντρωθεί από τις 8:00 π.μ. σήμερα για να συμμετάσχει στις τελετουργίες καθαρισμού και στον καθαρισμό του ιερού. .

Ο καθαρισμός και η προετοιμασία των ιερών είναι μια συνήθης πρακτική για κάθε ιερό πριν από την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ Χορτοφαγίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα τελετουργικά είδη καθαρίζονται ως προετοιμασία για το επερχόμενο φεστιβάλ. Επιπλέον, στον χώρο της κουζίνας γίνονται προετοιμασίες για το μαγείρεμα των χορτοφαγικών γευμάτων που θα διανεμηθούν στους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια των εννέα ημερών και νυχτών του φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ Χορτοφαγίας του Πουκέτ είναι μια σημαντική τοπική παράδοση με βαθιά πολιτιστική και θρησκευτική σημασία για τις ταϊλανδο-κινεζικές κοινότητες. Πραγματοποιείται από την 1η έως την 9η ημέρα του ένατου σεληνιακού μήνα κάθε χρόνο, σύμφωνα με το κινεζικό ημερολόγιο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το Πουκέτ έχει περισσότερα από 38 ιερά που συμμετέχουν ενεργά στο φεστιβάλ, πλήρως έτοιμα να πραγματοποιήσουν όλες τις τελετουργίες και να καλωσορίσουν θερμά τους τουρίστες από όλες τις περιοχές.

Αναμένεται ότι φέτος θα παρατηρηθεί αύξηση τόσο των Ταϊλανδών όσο και των διεθνών τουριστών, ιδίως Κινέζων, που θα παρακολουθήσουν το φεστιβάλ σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτή η ανάπτυξη μπορεί να αποδοθεί στο κυβερνητικό πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης και στη συνεχή εισροή Κινέζων και Μαλαισιανών τουριστών.

Οι Κινέζοι τουρίστες, ειδικότερα, είναι η μεγαλύτερη ομάδα, ενώ οι Μαλαισιανοί τουρίστες κατατάσσονται στην πέμπτη θέση όσον αφορά τους επισκέπτες στο Πουκέτ, με μέσο όρο πάνω από 8,500 άτομα την ημέρα, σύμφωνα με αξιωματούχους του τουρισμού του Πουκέτ.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!
Ή, ελάτε μαζί μας στο Telegram για ειδοποιήσεις!

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.