Σαράντα πωλητές στην παραλία Surin στο Πουκέτ διαμαρτύρονται στον κυβερνήτη ζητώντας μια καθορισμένη περιοχή πώλησης

Thalang -

Σαράντα τοπικοί πωλητές στην παραλία Surin στο Cherng Talay συγκεντρώθηκαν σε μια ειρηνική, ήρεμη διαμαρτυρία για να δώσουν μια επιστολή στον Κυβερνήτη του Πουκέτ ζητώντας μια καθορισμένη πώληση περιοχή.

Ο νέος Κυβερνήτης του Πουκέτ κ. Sophon Suwannarat ξεκίνησε τα καθήκοντά του στις αρχές αυτού του μήνα, αφού ο πρώην κυβερνήτης του Πουκέτ Naroong Woonciew συνταξιοδοτήθηκε σε ηλικία 60 ετών.

Την Πέμπτη (5 Οκτωβρίου) στην επαρχιακή αίθουσα του Πουκέτ, ο Κυβερνήτης Σοφόν έλαβε μια επιστολή από πωλητές της παραλίας Surin. Η επιστολή αναφέρει ότι για περισσότερα από 20 χρόνια οι ντόπιοι στο Cherng Talay πουλούσαν αγαθά στην παραλία Surin. Μερικές φορές, ο διοικητικός οργανισμός της υποπεριφέρειας Cherng Talay εισέπραττε τέλη από τους πωλητές.

Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Εθνικού Συμβουλίου για την Ειρήνη και την Τάξη (NCPO) μετά από ένα στρατιωτικό πραξικόπημα πριν από οκτώ χρόνια, οι πάγκοι των πωλητών κατεδαφίστηκαν και οι ντόπιοι δεν επιτρεπόταν να καταπατήσουν την παραλία. Ωστόσο, οι πωλητές εξακολουθούσαν να χρειάζονταν να ζουν μέσω των επαγγελμάτων τους, ειδικά κατά τη διάρκεια της κρίσης του Covid-19. Τα κρεβάτια στην παραλία, οι τοπικοί μασάζ και οι πωλητές συνέχισαν να κάνουν τη δουλειά τους καθώς δεν είχαν άλλα επαγγέλματα παρά το γεγονός ότι παραβίαζαν τεχνικά τον νόμο.

Πρόσφατα, υπήρχε μια ομάδα ανδρών που ισχυρίστηκαν ότι ήταν από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων Εσωτερικής Ασφάλειας της Ταϊλάνδης: η ISOC που ήρθε στην παραλία. Δεν είχαν τίποτα να αποδείξουν και να δείξουν ποιοι ισχυρίστηκαν ότι ήταν και φέρεται να κυνήγησαν τους μικροπωλητές από την παραλία. Είπαν στους πωλητές ότι θα επιστρέψουν ξανά την Παρασκευή (6 Οκτωβρίουth) για να αφαιρέσετε όλες τις κατασκευές και πάγκους.

Οι πωλητές ζήτησαν βοήθεια από την επαρχιακή κυβέρνηση για να βρει έναν συμβιβασμό ως λύση και να τους επιτρέψει να ασκήσουν τα επαγγέλματά τους στην παραλία, καθώς υπάρχουν πολλοί τουρίστες στην παραλία που εκτιμούν τις υπηρεσίες τους, σύμφωνα με τους ίδιους. Οι πωλητές κατανοούσαν τις ανησυχίες σχετικά με την καταπάτηση, αλλά ήλπιζαν ότι θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση που θα ικανοποιούσε και τα δύο μέρη και πρότειναν μια καθορισμένη περιοχή πώλησης.

Ο Κυβερνήτης δεν έχει ακόμη απαντήσει επίσημα στην πρόταση μέχρι την ώρα του Τύπου.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.