Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης σχεδιάζει να παρατείνει το ωράριο λειτουργίας των παμπ και των μπαρ σε τουριστικές περιοχές για να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: bangkoktoday

Εθνική -

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin στοχεύει να παρατείνει τις ώρες λειτουργίας για τις παμπ και τα μπαρ για να καλωσορίσουν περισσότερους τουρίστες.

Μιλώντας στο συνέδριο Ταϊλάνδης Οικονομικές Προοπτικές 2024 που πραγματοποιήθηκε από το Nation Group στις 4 Οκτωβρίου 2023, ο κ. Srettha έδωσε μια ομιλία με θέμα την Ενδυνάμωση της Οικονομίας μέσω σημαντικών αλλαγών. Στόχος του είναι να οικοδομήσει εμπιστοσύνη στους ξένους επενδυτές και να κάνει την Ταϊλάνδη έναν ακόμη πιο ελκυστικό προορισμό για τις διεθνείς επιχειρήσεις.

Ο κ. Srettha τόνισε τις επιτυχημένες επενδύσεις που έγιναν από μεγάλες πολυεθνικές όπως η Microsoft, η Tesla και η Google. Τόνισε ότι η Ταϊλάνδη πρέπει να στοχεύσει ενεργά τις διεθνείς επενδύσεις ως κλειδί για την οικονομική ανάπτυξη και να εργαστεί για την ευθυγράμμιση των στόχων της για το ΑΕΠ.

Ο κ. Srettha τόνισε στον ρόλο του ως πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης ότι θα ήταν επίσης πρόθυμος πωλητής για να προσελκύσει ξένους επενδυτές στην Ταϊλάνδη. Η Ταϊλάνδη πρέπει να αντιπροσωπεύει καλά προϊόντα σε μια παγκόσμια αγορά με αρχή διεθνών προτύπων. Είναι πράγματι ένα κρίσιμο βήμα για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης στους ξένους επενδυτές στην Ταϊλάνδη.

Όσον αφορά την Πράσινη Ενέργεια, οι ιδιωτικοί τομείς έχουν ήδη υλοποιηθεί καλά και η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης είναι έτοιμη να ενισχύσει αναλόγως το πρωτόκολλο για την Πράσινη Ενέργεια. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να εξεταστεί το ενδεχόμενο διατήρησης τόσο των οχημάτων εσωτερικής καύσης όσο και των ηλεκτρικών οχημάτων κινείται η πράσινη ενέργεια.

Όσον αφορά τις πτυχές του εσωτερικού τουρισμού, πολλοί κανόνες και περιορισμοί στις ώρες λειτουργίας και κλεισίματος των περιοχών διασκέδασης θα επανεξεταστούν και θα αρθούν σύμφωνα με τα τοπικά μέτρα και τους ξένους τουρίστες. Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν έχει νόημα μια καθολική ώρα κλεισίματος για ολόκληρη τη χώρα, τεχνικά τα μεσάνυχτα έως τις δύο π.μ. ανάλογα με τη ζώνη. Είπε επίσης ότι είναι γελοίο να πιστεύουμε ότι όλοι οι χώροι συμμορφώνονται σε εθνικό επίπεδο με τις τρέχουσες συντηρητικές ώρες κλεισίματος, ειδικά στις τουριστικές ζώνες.

Ο Πρωθυπουργός Srettha σημείωσε ότι οι ξένοι τουρίστες συχνά δεν ξεκινούν καν το βράδυ τους μέχρι τις 10 ή 11 μ.μ. και ότι το να κλείσουν οι χώροι λίγο αργότερα δεν ήταν μια σταθερή επιχειρηματική απόφαση. Τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει τις περιοχές μεμονωμένα για να αποφύγει την ενόχληση των ντόπιων που κοιμούνται, αλλά τα μέρη που εξαρτώνται από τον τουρισμό, όπως η Πατάγια ή το Πουκέτ, πιθανότατα θα έχουν παρατεταμένο ωράριο.

Ο Srettha δήλωσε επίσης ότι το να επιτραπεί η λειτουργία 24/7 πιθανότατα δεν ήταν η σωστή απάντηση, αλλά η επέκταση του τρέχοντος ωραρίου και η προσεκτική ματιά στις ζώνες ψυχαγωγίας ήταν, και επίσης θα σταματούσε την πιθανή διαφθορά των αξιωματούχων για να επιτρέψουν στους χώρους να παραμείνουν ανοιχτοί αργότερα.

Η Πατάγια, το Πουκέτ και άλλες τουριστικές ζώνες πιέζουν για εκτεταμένες ώρες από τότε που άνοιξαν πλήρως τα σύνορα μετά την κρίση του Covid-19 το 2022, αλλά απορρίφθηκαν συνεχώς από την προηγούμενη κυβέρνηση λόγω ανησυχιών για πιθανή ασφάλεια ή οδήγηση σε κατάσταση μέθης.

Επί του παρόντος, οι νόμιμες ώρες κλεισίματος είναι από τα μεσάνυχτα έως τις 2 π.μ., ανάλογα με τις ζώνες ψυχαγωγίας. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην Πατάγια έχουν δείξει υποστήριξη για την ώρα κλεισίματος στις 4 το πρωί, κάτι που πιστεύουν ότι θα ήταν καλύτερος συμβιβασμός και καλύτερος για τους τουρίστες.

Δεν δόθηκε ωστόσο χρονοδιάγραμμα για την πρόταση νομικής παράτασης των ωρών κλεισίματος. Ο κ. Thavisin δεν σχολίασε επίσης εάν η κυβέρνησή του θα άρει επίσης την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ από τις 2 μ.μ. έως τις 5 μ.μ., την οποία οι τουριστικές ομάδες πίεζαν επίσης να ακυρωθεί και να καταργηθεί τον περασμένο χρόνο.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.