Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης προτείνει Εθνικό Σύστημα Συναγερμού Έκτακτης Ανάγκης για Μαζικούς Πυροβολισμούς, Καταστροφές κ.λπ.

ΦΩΤΟ: naewna

Εθνική -

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης κράτησε α συζήτηση με αρμόδιους κυβερνητικούς αξιωματούχους να επισπεύσουν την επίλυση του σημερινού μεγάλου περιστατικού που κυριαρχεί στην επικαιρότητα, τον πυροβολισμό στο εμπορικό κέντρο Siam Paragon. Επί του παρόντος συζητείται ένα εθνικό σύστημα ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης σε μια εφαρμογή για κινητά ανάπτυξη σε συνεργασία με παρόχους υπηρεσιών δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Στις 4:30 μ.μ., στις 4 Οκτωβρίου 2023, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης κ. Srettha Thavisin είχε συζήτηση με το Υπουργείο Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, τον Υπουργό Εσωτερικών Anutin Charnvirakul και αρμόδιους αξιωματούχους για το περιστατικό στο εμπορικό κέντρο. Στην Ταϊλάνδη, τα παράνομα πυροβόλα όπλα πωλούνται ευρέως ψηφιακά, είτε λευκά όπλα είτε αυτοσχέδια πυροβόλα όπλα. Ο κ. Srettha τόνισε την αυστηρή απαγόρευση αγοράς πυροβόλων όπλων χωρίς κατάλληλες διαδικασίες και τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε πολυσύχναστες εγκαταστάσεις.

Επιπλέον, το Υπουργείο Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας θα έκλεινε παράνομους ιστότοπους που πωλούν πυροβόλα όπλα, όπλα, επικίνδυνες ουσίες και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα χωρίς άδεια.
Το Υπουργείο Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με ένα προτεινόμενο σύστημα ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης που θα στέλνει ειδοποιήσεις Σχετικά με εμάς μια τρέχουσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης για όλους τους πολίτες στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Οι ειδοποιήσεις ειδοποίησης περιλαμβάνουν τρομοκρατικές επιθέσεις, καταστροφές, καταστάσεις έκτακτης ανάγκης κ.λπ. Η Εθνική Επιτροπή Ραδιοτηλεόρασης και Τηλεπικοινωνιών (NBTC) και οι αρμόδιοι φορείς πρότειναν επίσης ένα άλλο δυνατός μέθοδος ειδοποίησης μέσω πολλαπλούς δίκτυα: τηλεόραση, πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ.

Τα προτεινόμενα συστήματα συναγερμού έκτακτης ανάγκης βρίσκονται ακόμη σε φάση συζήτησης, αλλά ο κ. Thavisin υποσχέθηκε ταχεία δράση για να καθησυχάσει το κοινό μετά την τραγωδία των πυροβολισμών.

Εν τω μεταξύ, αναφορές για αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας σε εμπορικά κέντρα σε όλη τη χώρα έχουν αναφερθεί στα μέσα ενημέρωσης του TPN, συμπεριλαμβανομένων ενεργειών όπως έλεγχοι αποσκευών και ανιχνευτές μετάλλων που χρησιμοποιούνται για τους επισκέπτες.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.