ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η αστυνομία της Ταϊλάνδης ερευνά το σπίτι του 14χρονου σκοπευτή Siam Paragon, θύματα που θα υποβληθούν σε θεραπεία υπό βασιλική προστασία

Εθνική -

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης ερεύνησε την κατοικία του 14χρονου δράστη που ενεπλάκη στο επεισόδιο μαζικών πυροβολισμών στο Siam Paragon Mall της Μπανγκόκ στις 3 Οκτωβρίου και βρήκε ένα μεγάλο απόθεμα σφαιρών και ένα όπλο airsoft.

Πρώτα η προηγούμενη ιστορία μας:

Σε ένα κρίσιμο περιστατικό στο Siam Paragon Mall της Μπανγκόκ, η αστυνομία συνέλαβε ένα 14χρονο αγόρι από την Ταϊλάνδη που είναι ύποπτο για πυροβολισμούς που οδήγησαν σε δύο θανάτους και τραυματίστηκαν τουλάχιστον πέντε άλλοι.

Τώρα για την ενημέρωση μας:

Η κατοικία είναι ένα αρχοντικό με 2.5 ορόφους στην υποπεριοχή Bang Khae Nuea της συνοικίας Bang Khae, Μπανγκόκ. Τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν ως τεκμήρια από την αστυνομία περιλαμβάνουν:

  • επτά χρησιμοποιημένες κάλυκες από σφαίρες διαμετρήματος 22.
  • Τρεις σφαίρες διαμετρήματος 5.56
  • Μία σφαίρα διαμετρήματος .45
  • Πέντε χρησιμοποιημένες κάλυκες από σφαιρίδια κυνηγετικού όπλου
  • Δύο εξαντλημένες κάλυκες από σφαίρες διαμετρήματος 357
  • Ένα εξαντλημένο περίβλημα σφαίρας διαμετρήματος 9mm
  • 49 ζωντανές σφαίρες διαμετρήματος 9mm
  • 1 ασημί πιστόλι airsoft BB Gun.
  • 1 μαύρη γεμιστήρας πιστολιού airsoft
  • 1 φύλλο χαρτιού σκοποβολής (στόχος αεροβόλου).

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας, η αστυνομία αποκάλυψε ότι η οικογένεια του υπόπτου κατοικεί συνήθως σε μια συγκυριαρχία που βρίσκεται στην περιοχή Sathorn και επισκέπτεται τον ύποπτο στην κατοικία μόνο μία φορά το μήνα.

Ο 14χρονος πυροβολητής, το όνομα του οποίου εξακολουθεί να αποκαλύπτεται λόγω ηλικίας, έχει αναγνωριστεί ως μαθητής εγγεγραμμένος στο The Essence School, ένα ιδιωτικό ίδρυμα που βρίσκεται στην Μπανγκόκ. Μετά το περιστατικό, το σχολείο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες που επλήγησαν από την τραγωδία, τόσο όσον αφορά όσους έχασαν τη ζωή τους όσο και όσους τραυματίστηκαν. Επιπλέον, το σχολείο ζήτησε από το κοινό να σεβαστεί την ιδιωτική ζωή της οικογένειας του ένοπλου.

Μέχρι την ώρα του Τύπου, δύο άνθρωποι επιβεβαιώθηκαν νεκροί από τους πυροβολισμούς: μια Κινέζα και μια Βιρμανίδα. Επιπλέον, πέντε ακόμη άτομα έχουν τραυματιστεί και παραμένουν στο νοσοκομείο. Οι ταυτότητές τους δεν έχουν γίνει γνωστές στον Τύπο.

Για να βοηθήσει τους τραυματίες, ο Πρωθυπουργός Srettha Thavisin ανακοίνωσε ότι οι Βασιλικές Αυτούς Μεγαλειότητες, ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα της Ταϊλάνδης έλαβαν τους τραυματίες από τους πυροβολισμούς υπό τη βασιλική τους αιγίδα.

Ο Srettha είπε επίσης ότι μίλησε τηλεφωνικά με τον Κινέζο πρεσβευτή στην Ταϊλάνδη Han Zhiqiang μετά το περιστατικό, καθώς ένας Κινέζος πολίτης σκοτώθηκε.

«Είχα μια τηλεφωνική συνομιλία με τον Κινέζο πρέσβη. Εξέφρασε την εκτίμησή του για την προσοχή της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης σε όσους επλήγησαν από το περιστατικό, καθώς και για την υποστήριξη των Μεγαλειοτήτων τους στους τραυματίες», είπε ο Srettha.

Εν τω μεταξύ, μια αρχική έρευνα για τον νεαρό ένοπλο αποκάλυψε ότι φαινόταν να έπασχε από σχιζοφρένεια και ότι δεν έπαιρνε φάρμακα, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Pol Gen Torsak Sukvimol. Σήμερα θα διεξαχθεί ενδελεχής ψυχολογική εξέταση και από την ώρα του Τύπου φαίνεται ότι ο ύποπτος θα σταλεί σε ψυχιατρείο για περαιτέρω θεραπεία πριν συνεχιστούν οι ανακρίσεις.

Αρχικά, έγινε κατανοητό ότι ο δράστης αντιμετωπίζει πέντε κατηγορίες, όπως αποκάλυψε ο Πολ στρατηγός Nakarin Sukontawit, διοικητής του 6ου τμήματος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Αυτές οι κατηγορίες περιλαμβάνουν φόνο εκ προμελέτης, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία σε δημόσιο χώρο χωρίς εξουσιοδότηση και εκτόξευση πυροβόλου όπλου δημόσια χωρίς άδεια. Εκκρεμούν πρόσθετες κατηγορίες σχετικά με τα πυροβόλα όπλα και τα πυρομαχικά που ανακαλύφθηκαν στην κατοικία του.

Ο δράστης μεταφέρθηκε από το αστυνομικό τμήμα Pathum Wan στο Κεντρικό Δικαστήριο Ανηλίκων και Οικογένειας για νομικές διαδικασίες. Δεδομένης της αναφερόμενης ψυχικής του κατάστασης, ο σκοπευτής δεν μπόρεσε να παράσχει μια συνεκτική δήλωση τόσο χθες το βράδυ όσο και σήμερα το πρωί, δήλωσε ο Πολ στρατηγός Nakarin.

Η αστυνομία διερευνά την πηγή του πυροβόλου όπλου και των σφαίρων, καθώς και τον εντοπισμό του ατόμου που ευθύνεται για τυχόν τροποποιήσεις στο πυροβόλο όπλο που χρησιμοποιήθηκε στο περιστατικό.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ταϊλάνδης έχουν εκφραστεί ανησυχίες ότι επειδή ο ύποπτος είναι ανήλικος και φέρεται να έχει ψυχικά προβλήματα, ενδέχεται να μην ασκηθεί δίωξη.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ταϊλάνδης, εάν το δικαστήριο ανηλίκων και η οικογένεια διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχουν λόγοι για τιμωρία, θα ληφθούν διάφορες ενέργειες, όπως:

  • Παροχή προφορικής προειδοποίησης.
  • Προσωρινή αποφυλάκιση (με/χωρίς εγγύηση).
  • Αποστολή του υπόπτου να κρατηθεί σε κατάλληλο ίδρυμα όπως ψυχιατρείο.
  • Ανάθεση του υπόπτου σε άτομο ή οργανισμό όπως κρίνεται σκόπιμο από το δικαστήριο.

Ωστόσο, γίνεται επίσης κατανοητό ότι οι γονείς του υπόπτου θα μπορούσαν ενδεχομένως να θεωρηθούν υπεύθυνοι για το αδίκημα του παιδιού τους σύμφωνα με το Άρθρο 429 του Αστικού και Εμπορικού Κώδικα, εκτός εάν μπορούν να αποδείξουν ότι δεν φταίνε.

Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Ταϊλάνδης έχουν παρομοιάσει την υπόθεση σε ένα σχολικό πυροβολισμό που διέπραξε ο Ethan Crumbley στην Αμερική.

Ο Κράμπλι, ο οποίος ήταν 15 ετών όταν σκότωσε 4 μαθητές του Μίσιγκαν, είναι επιλέξιμος για ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή, σύμφωνα με τον δικαστή του δικαστηρίου της κομητείας του Όκλαντ, Κουάμε Ρόου. Οι γονείς του, ενώ ο Crumbley περιμένει την καταδίκη του, μπαίνουν επίσης στη φυλακή για να περιμένουν τη δίκη τους, αφού κατηγορήθηκαν για τέσσερις κατηγορίες της «ακούσιας ανθρωποκτονίας».

Οι Crumbleys είναι οι πρώτοι γονείς στην Αμερική που κατηγορούνται για μαζικό πυροβολισμό σε σχολείο αφού οι εισαγγελείς είπαν ότι αγνόησαν τα σημάδια βίας και ψυχικής ασθένειας του γιου τους.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!
Ή, ελάτε μαζί μας στο Telegram για ειδοποιήσεις!

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.