Το Υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει την κατάσταση των πλημμυρών και την αντιμετώπιση καταστροφών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Μια βασική συνάντηση, με επικεφαλής το Υπουργείο Εσωτερικών της Ταϊλάνδης, επικεντρώθηκε στην αξιολόγηση των τρεχουσών καταστάσεων πλημμυρών και των μέτρων αντιμετώπισης καταστροφών.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εσωτερικών Anutin Charnvirakul, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Kriang Kalpthanin και ο Μόνιμος Γραμματέας Εσωτερικών Suttipong Juljarern, μαζί με διάφορα επαρχιακά στελέχη και αξιωματικούς.

 

Δύο βασικά θέματα συμπλήρωσαν την ημερήσια διάταξη: μια επισκόπηση των μετεωρολογικών προγνώσεων και μια αξιολόγηση των συνθηκών πλημμύρας. Επισημάνθηκαν δύο εστιακά σημεία—1) Παρακολούθηση των καιρικών φαινομένων και έκδοση προειδοποιήσεων για πλημμύρες. 2) Παρακολούθηση συνθηκών πλημμύρας και παροχή βοήθειας σε επτά επαρχίες, συγκεκριμένα Phrae, Lampang, Sukhothai, Chainat, Ayutthaya, Kalasin και Ubon Ratchathani.

Ο υπουργός Anutin σχολίασε ότι οι απότομες πλημμύρες έπληξαν πρόσφατα τα βόρεια και βορειοανατολικά τμήματα της Ταϊλάνδης. Οδηγίες έχουν εκδοθεί από τον Πρωθυπουργό για άμεση παρέμβαση και πλήρη βοήθεια στους πληγέντες κατοίκους. Πρόσθεσε ότι παρόλο που η κυβέρνηση μπορεί να διαχειριστεί τέτοιες καταστροφές και να περιορίσει τις ζημιές, το απρόβλεπτο στις βροχοπτώσεις και τα επίπεδα των υδάτων απαιτεί μια πιο προληπτική προσέγγιση παρά μόνο την παροχή ανακούφισης.

Τέλος, ο Υπουργός Anutin επιβεβαίωσε την ετοιμότητα του Υπουργείου να διαχειριστεί διάφορες καταστροφές, επικαλούμενος νομικά πλαίσια και εκχωρημένες εξουσίες στους διοικητές των επαρχιών. Σε περιπτώσεις άμεσης ανάγκης, αυτοί οι κυβερνήτες έχουν την εξουσία να κηρύξουν τις περιφέρειές τους ως ζώνες καταστροφής, διευκολύνοντας τον αποτελεσματικό συντονισμό και τη διαχείριση. Το Υπουργείο δεσμεύεται πλήρως να υποστηρίξει τις επαρχιακές αρχές σε αυτές τις προσπάθειες.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.