Το Siam Paragon Mall πυροβολεί την Μπανγκόκ, δύο άτομα νεκρά, έφηβος σκοπευτής υπό κράτηση

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη-

Σε ένα κρίσιμο περιστατικό στο Siam Paragon Mall της Μπανγκόκ, η αστυνομία συνέλαβε ένα 14χρονο αγόρι από την Ταϊλάνδη που είναι ύποπτο για πυροβολισμούς που οδήγησαν σε δύο θανάτους και τραυματίστηκαν τουλάχιστον πέντε άλλοι.

Η σύλληψη και η συνεχιζόμενη έρευνα επιβεβαιώθηκαν μέσω επίσημης δήλωσης από το τμήμα ντετέκτιβ της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Μπανγκόκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Τρίτης γύρω στις 5:30 μ.μ. ώρα Μπανγκόκ. Οπτικά από το περιστατικό, που δείχνουν τη σύλληψη και το χάος που ακολούθησε τον πυροβολισμό, κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, αν και η ειλικρίνειά τους παραμένει υπό επίσημη επιβεβαίωση.

Μάρτυρες στο σημείο ανέφεραν ξέφρενες σκηνές καθώς επισκέπτες του εμπορικού κέντρου, μεταξύ των οποίων παιδιά, προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τη γύρω περιοχή εν μέσω πληροφοριών για πυροβολισμούς. Ένας μάρτυρας, ένας τουρίστας ονόματι Liu Shiying, αφηγήθηκε στα μέσα ενημέρωσης την ανησυχητική περίσταση που άκουσε πυροβολισμούς και επακόλουθους συναγερμούς ενώ βρισκόταν μέσα στο εμπορικό κέντρο.

Τα βίντεο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που εξακολουθούν να εκκρεμούν επαλήθευση, εμφάνιζαν ανθρώπους που αναζητούσαν καταφύγιο όπου ήταν διαθέσιμο, και απεικόνιζαν ακόμη και σκοτεινά δωμάτια σε εστιατόρια όπου οι άνθρωποι κρύβονταν.

Στη συνέχεια, έξω από το εμπορικό κέντρο Siam Paragon, παρατηρήθηκαν μεγάλες ουρές κυκλοφορίας κάτω από έντονη βροχόπτωση, αποκαλύπτοντας ένα σκηνικό αταξίας και πανικού στο κοινό στην άμεση περιοχή. Το εμπορικό κέντρο παρέμεινε κλειστό μέχρι νεοτέρας, καθώς η έρευνα για το σοκαριστικό περιστατικό συνεχιζόταν.

Το εμπορικό κέντρο παρέμεινε κλειστό μέχρι νεοτέρας, καθώς η έρευνα για το σοκαριστικό περιστατικό συνεχιζόταν.

Ο ύποπτος, ο οποίος είναι ανήλικος και ως εκ τούτου αγνοείται το όνομά του, παραδόθηκε στην αστυνομία της Ταϊλάνδης στο εμπορικό κέντρο χωρίς επεισόδια, ξαπλώνοντας το όπλο του, ένα μικρό πυροβόλο όπλο, τοποθετώντας τα χέρια του πίσω από το κεφάλι του και στη συνέχεια επέτρεψε να τον οδηγήσουν. επιμέλεια. Περιγράφηκε ότι είχε μακριά μαλλιά, φορώντας χακί σε στυλ Camo και καπέλο με αμερικανική σημαία. Το αγόρι φέρεται να είπε στην αστυνομία της Μπανγκόκ μια φωνή στο κεφάλι του του είπε να πυροβολήσει, ότι είχε αγοράσει το όπλο μέσω Διαδικτύου και ότι ήταν φανατικός βιντεοπαίκτης και θαυμαστής των παιχνιδιών σκοποβολής τύπου Battle Royale. Δεν φαίνεται ότι το αγόρι έχει καμία σχέση με τα θύματα, δήλωσε η αστυνομία της Μπανγκόκ.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Srettha Thavisin, έχει αναφερθεί δημόσια στο περιστατικό, υποδεικνύοντας μια επικεντρωμένη ανησυχία για τη δημόσια ασφάλεια και διασφαλίζοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια εξαντλητική έρευνα. Το Siam Paragon, που αναγνωρίζεται ευρέως και συχνάζουν τόσο από ντόπιους όσο και από τουρίστες, έπεσε σε κατάσταση φόβου και αναστάτωσης κατά τη διάρκεια του περιστατικού, επισημαίνοντας την ανάγκη αντιμετώπισης της δημόσιας ασφάλειας και του ελέγχου των όπλων σε κατοικημένες περιοχές.

Τρεις άνθρωποι επιβεβαιώθηκαν ότι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του περιστατικού από τις ιατρικές υπηρεσίες του Erawan, ο ένας φέρεται να είναι 30χρονη Κινέζα τουρίστα, αλλά τα ονόματα και οι εθνικότητες τους δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα μέχρι να επικοινωνήσουν με τους φίλους και τις οικογένειες των συγγενών και να ολοκληρωθούν οι πρώτες έρευνες. Τουλάχιστον τέσσερα άτομα επιβεβαιώθηκαν ως τραυματίες, αν και η ακριβής φύση των τραυματισμών τους δεν δόθηκε στη δημοσιότητα στα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης.

Τα δρομολόγια των τρένων BTS ανεστάλησαν για λίγο στην περιοχή κατά τη διάρκεια του συμβάντος, αλλά από τις 18:40 μ.μ. επανήλθαν πλήρως στο κανονικό πρόγραμμα. Το Siam Paragon, το οποίο περιλαμβάνει πολλά καταστήματα πολυτελείας και θεωρείται ως ένας ελίτ προορισμός για ψώνια στην Μπανγκόκ, παραμένει κλειστό για το κοινό από την ώρα του Τύπου.

Αυτό το περιστατικό εγείρει σχετικά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια σε δημόσιους χώρους και αναμφίβολα θα εμφανιστεί σε συνεχείς συζητήσεις σχετικά με τα πρωτόκολλα ασφαλείας και τα μέτρα ελέγχου των όπλων στην Ταϊλάνδη. Το περιστατικό αναμφίβολα θα εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πώς το σύστημα δικαιοσύνης της Ταϊλάνδης μπορεί να μεταχειριστεί έναν δεκατετράχρονο ανήλικο, καθώς λόγω του τρόπου με τον οποίο γράφεται η νομοθεσία της Ταϊλάνδης, εάν ο ανήλικος κριθεί ότι έχει ψυχικό πρόβλημα, ενδέχεται να μην μπορεί να τιμωρηθεί νομικά, ένα γεγονός που ήδη συζητείται έντονα στα κοινωνικά μέσα της Ταϊλάνδης. Όσον αφορά τη νομοθεσία της Ταϊλάνδης, το 2565 (2022), ορίζει ότι «Παιδί έως δώδεκα ετών που διαπράττει πράξη που ορίζεται ως αδίκημα από το νόμο δεν τιμωρείται». Το άρθρο 74 προσθέτει περαιτέρω, «Παιδί άνω των δώδεκα ετών αλλά όχι ακόμη άνω των δεκαπέντε ετών που διαπράττει πράξη που ορίζεται ως αδίκημα από το νόμο δεν τιμωρείται…».

Η TPN Media θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις σε αυτήν την ιστορία, διασφαλίζοντας έγκαιρες ενημερώσεις καθώς θα είναι διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες.

Αυτό δεν είναι ο πρώτος δημόσιος πυροβολισμός στην Ταϊλάνδη, η χώρα απέχει μόνο λίγες μέρες από την επέτειο ενός έτους αυτού του συγκλονιστικού περιστατικού σε ένα σχολείο της Ταϊλάνδης για μικρά παιδιά.

Διορθωτική σημείωση: Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου ανέφερε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν με βάση τις αρχικές πληροφορίες που δόθηκαν από τις αρχές στη σκηνή. Οι αρχές της Ταϊλάνδης αναθεώρησαν αργότερα αυτόν τον αριθμό και δήλωσαν ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν, δύο σοβαρά. Μια ακριβής εξήγηση για τη διαφορά δεν παρουσιάστηκε στα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.