Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης ανησυχεί για τις πλημμύρες στο Σουκοτάι

Σουκοτάι -

Ο πρωθυπουργός Srettha Thavisin ανησυχεί περισσότερο για τις πλημμύρες στο Sukhothai, που βρίσκεται στην κάτω βόρεια περιοχή της Ταϊλάνδης.

Η προηγούμενη ιστορία μας:

Ο Υπουργός Γεωργίας και Συνεταιρισμών της Ταϊλάνδης επισκέφθηκε τις πλημμυρισμένες περιοχές στις επαρχίες Lampang, Phrae και Sukhothai για να βοηθήσει τους ντόπιους με πακέτα ανακούφισης από καταστροφές.

Τώρα για την ενημέρωση:

Ο πρωθυπουργός Srettha παρακολούθησε την κατάσταση των πλημμυρών το βράδυ της Κυριακής (1 Οκτωβρίουst) στο Royal Irrigation Department στο Sam Sen της Μπανγκόκ μαζί με άλλους αρμόδιους αξιωματούχους.

Ο πρωθυπουργός Srettha είπε στα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης: «Οι πλημμύρες στο Phrae, το Lampang και το Ubon Ratchathani έχουν μειωθεί, αλλά πολλά σπίτια έχουν υποστεί ζημιές. Οι κάτοικοι της περιοχής υποφέρουν από τις πλημμύρες για τρεις συνεχόμενες ημέρες. Ανησυχούμε για αυτούς. Πρέπει να ενθαρρύνονται να πολεμήσουν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση».

«Το Sukhothai είναι η πιο ανησυχητική επαρχία όσον αφορά τις πλημμύρες. Η περιοχή διοχετεύει πλημμυρικά νερά που ρέουν από το Phrae σε ορισμένες γεωργικές περιοχές και μερικές σε πόλεις».

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για περισσότερες πλημμύρες για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση. Πρέπει να λύσουμε τα σωστά προβλήματα και να είμαστε ενημερωμένοι. Εάν κάποιος δυσκολεύεται, ενημερώστε μας απευθείας μέσω των τοπικών αριθμών βοήθειας έκτακτης ανάγκης." Συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Ανησυχούμε επίσης για τη γεωργία και τη βιομηχανία. Περισσότεροι επενδυτές έρχονται στην Ταϊλάνδη. Αν δεν έχουμε αρκετές πηγές νερού, θα υπάρξουν πολύ περισσότερες ζημιές. Εστιάστε και σε αυτό το θέμα.» κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.