Το έργο τραμ του Πουκέτ αναμένεται να ξεκινήσει σε περίπου δύο χρόνια

Πουκέτ -

Ο Υπουργός Μεταφορών της Ταϊλάνδης δεσμεύτηκε να κάνει τραμ στην πόλη του Πουκέτ. Ωστόσο, το έργο θα ολοκληρωθεί μετά την ολοκλήρωση ενός συνεχιζόμενου έργου επέκτασης του δρόμου που θα διαρκέσει περίπου 2 χρόνια ακόμη.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2023, ο κ. Suriya Juangroongruangkit, Υπουργός Μεταφορών, δήλωσε στο κοινό ότι η επαρχία Πουκέτ χρειάζεται ένα σύστημα μαζικής μεταφοράς για λόγους ευκολίας. Η Mass Rapid Transit Authority of Thailand (MRTA) παρουσίασε μια έκθεση για ένα τρέχον έργο μελέτης για την ανάπτυξη ενός συστήματος μαζικής μεταφοράς για την πόλη του Πουκέτ, Σιδηροδρομικός Σταθμός Tha Nun – Αεροδρόμιο Πουκέτ – Διασταύρωση Chalong, συνολικής απόστασης 58.5 km, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων μπατ.

Προς το παρόν, η πόλη του Πουκέτ έχει κυκλοφοριακή συμφόρηση και συνεχιζόμενες εργασίες κατασκευής επέκτασης του δρόμου, ειδικά στον αυτοκινητόδρομο 402. Για το λόγο αυτό, ένα έργο κατασκευής ελαφρών σιδηροδρόμων ή τραμ βρίσκεται επί του παρόντος σε αναμονή για 2 ακόμη χρόνια, προκειμένου να ολοκληρωθεί πρώτα η κατασκευή επέκτασης του δρόμου .

Επιπλέον, ο κ. Suriya ανέφερε επίσης μια πολιτική ναύλων μεταφοράς που θα πρέπει να είναι προσιτές για τους ντόπιους. Όσον αφορά τη νέα διαδρομή μεταφοράς στον σιδηροδρομικό σταθμό Tha Nun – Αεροδρόμιο Πουκέτ – Διασταύρωση Chalong, θα ωφελήσει τόσο τους τουρίστες που ταξιδεύουν από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πουκέτ όσο και τους ντόπιους του Πουκέτ.

Αρχικά, οι ναύλοι καθορίζονται σε 20 μπατ σε όλη τη γραμμή από το σταθμό Muang Mai - Σταθμός Chalong και θα επιβαρύνονται όταν ταξιδεύετε από το αεροδρόμιο στα 30-50 μπατ, ανάλογα με τους ρυθμούς πληθωρισμού στο μέλλον.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.